foto: Zane Bitere/LETA
Saeimas priekšsēdētāja: policija ir nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Viedokļi
2023. gada 5. decembris, 19:39

Saeimas priekšsēdētāja: policija ir nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā

Jauns.lv/LETA

Policija ir nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā, Valsts policijas dibināšanas 105.gadadienas pasākumā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

"Jūsu ikdiena ir sarežģīta un emocionāli grūta, bet jūs esat nopietns balsts Latvijas valsts pastāvēšanā. Jūsu spēks, patriotisms, darba mīlestība ir pamats mūsu iedzīvotāju drošībai," par Mieriņas pausto VP gadadienas pasākumā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Pateicoties policistiem par drošības un kārtības nodrošināšanu, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja izaicinājumus, ar kuriem kārtības sargi saskaras ikdienā.

Mieriņa pārliecināta, ka "policijas augstā misija ir pelnījusi mūsu pateicību un atzinību", jo katru dienu policisti riskē ar savu drošību, lai ielās un pilsētās nodrošinātu mieru un kārtību.

Mieriņa klātesošajiem uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā ir augusi uzticēšanās Valsts policijai, un pētījumi apliecina, ka policija ir saņēmusi līdz šim augstāko sabiedrības uzticēšanās vērtējumu - 68%.

Paužot lepnumu par policistiem, Mieriņa apliecināja, ka policija ir paraugs iedzīvotājiem. "Jūsu profesijas prestižs ir arī valsts prestižs. Tāpēc aicinu ikdienā aizdomāties par to, darot savu darbu atbildīgi. Pārliecinoši, spēcīgi, gudri - mūsu varoņi!" uzsvēra parlamenta politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja policijas dienestam vēlēja daudz spēka, pacietības un apņēmības, lai turpinātu kalpot un aizsargāt mūs visus. Mieriņa aicināja īstenot vienotu, mūsdienīgu, efektīvu personāla vadības politiku, "lai ar kvalificētiem, profesionāliem, kompetentiem un motivētiem darbiniekiem nodrošinātu augstu iestādes darba efektivitāti".

Kā ziņots, godinot policista profesiju, 2015.gadā Saeima vienbalsīgi 5.decembri atzina par oficiālu Policijas darbinieku dienu, to iekļaujot likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām".