Ziemassvētku tirdziņš Esplanādē

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam darbu sācis Ziemassvētku Esplanādes tirdziņš, kurā ikvienu apmeklētāju priecēs arī "Trušu karaliste". Esplanādes tirdziņā izrotātajās ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 1. decembris, 18:08

FOTO: ar “Trušu karalisti”, karuseļiem un saldumiem Esplanādē atvērts Ziemassvētku tirdziņš

Jauns.lv

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam darbu sācis Ziemassvētku Esplanādes tirdziņš, kurā ikvienu apmeklētāju priecēs arī "Trušu karaliste".

Esplanādes tirdziņā izrotātajās un izgaismotajās tirgotāju mājiņās ikviens atradīs dāvanas no vietējo amatnieku produktu klāsta,  – juvelierizstrādājumus, adījumus, koka izstrādājumus, rotājumus un, protams, svētku gardumus – mājas vīnu, medu un piparkūkas.

Arī šogad apmeklētājus priecēs spožais panorāmas rats, kas ļaus nolūkoties uz priekpilno rosību no 15 metru augstuma.

Viena no priecīgākajām atrakcijām, ko sastapsiet šī gada Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā, ir "Trušu karaliste", kas piesaista gan lielos, gan mazos garāmgājējus. Plašajā aplokā, kurā atrodamas arī miniatūras mājiņas un pat baznīca, mīt desmitiem pūkainu garaušu. Tirdziņš darbosies no 30. novembra līdz 1. janvārim.

No sestdienas, 3. decembra, 23. reizi durvis vērs arī tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā. Tirdziņš Doma laukumā darbosies līdz 2024. gada 7. janvārim. Tajā varēs sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu.

Piparkūku un karsta dzēriena ar kanēli un krustnagliņām smarža, krāsainas gaismiņas un silti smiekli. Šogad Ziemassvētku tirdziņi Vidzemes tirgū uzmirdzēs īpaši koši – vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirdziņā apmeklētājus sagaidīs arī muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Tirdziņš darbosies 6., 13., 20., 21. un 22. decembrī.