Sabiedrība
2023. gada 4. decembris, 06:53

VIDEO: Divkārša dāvana – nopērkot projekta “Miljons sveču grupu mājai” gatavotās sveces, palīdzi jauniešiem īstenot sapni

Jauns.lv

Rit jau piektais gads, kopš sākta biedrības “Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” iniciatīva “Miljons sveču grupu mājai”. Mērķis ir grandiozs – izgatavot un pārdot miljonu sveču, lai par nopelnīto naudu Rīgā uzceltu grupu māju jauniešiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Projekta īstenotāji labi zina – lai to sasniegtu, viņiem mazajā sveču darbnīcā būtu jāpavada 50 gadu, tāpēc ļoti gaidīti ir arī ziedojumi: gan nauda, gan būvmateriāli un citas noderīgas lietas lielajai iecerei.

Rudens un Ziemassvētku laiks darbnīcā ir visrosīgākais. Nesen atklāts arī interneta veikals miljonssvecu.lv, kur var izvēlēties 50 dažādu formu un 100 dažādu krāsu sveces. Tas pārdošanas procesu krietni paātrina un atvieglo. Biedrības “Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” valdes priekšsēdētāja Inga Šķestere stāsta: “Mums nav svarīgi, vai tā ir viena svece, vai arī tās ir 10 vai 1000 sveces. Mēs priecājamies par katru pasūtījumu, par katru atbalstu. Protams, būtu lieliski, ja mēs varētu sagatavot jau pilnas noliktavas un tad tikai tirgot, bet tas tā diemžēl nesanāk, jo ļoti bieži pasūta kaut ko ļoti konkrētu, piemēram, 300 sarkanu sveču kuba formā. Mēs nevaram zināt vai uzminēt, kas kuram uzņēmējam būs nepieciešams.”

Četru gadu laikā pārdots ap 200 000 sveču. Par nopelnīto naudu un saņemtajiem ziedojumiem ir nopirkta zeme un tai apjozts drošs žogs. Savukārt arhitekti bez atlīdzības izstrādājuši būvprojektu, kas iesniegts būvvaldē un jau tuvākajā laikā tiks saskaņots. Vēl daži uzņēmēji apsolījuši uzdāvināt bruģi un flīzes. Šādā mājā varēs dzīvot vismaz 16 jaunieši, un tā patīkami atšķirsies no ikdienas pansionātos. Grupu mājā katram būs sava istaba, sava vannas istaba un labierīcības. Mazām kompānijām jādala tikai viesistaba un virtuve. Turklāt virtuvē katrs varēs gatavot to, ko sirds kāro.

Biedrības kontā patlaban ir 400 000 eiro, bet ar to vēl ir krietni par maz, lai sāktu grupu mājas celtniecību. Lai jauniešiem palīdzētu sasniegt ilgi loloto sapni, arī izdevniecība “Rīgas Viļņi” saviem sadarbības partneriem un draugiem šogad dāvina jauniešu gatavotās sveces. Izdevniecība tic, ka tās ienesīs gaismu un prieku ne tikai telpās, kur tiks iedegtas, bet arī cilvēku sirdīs, jo, dāvinot “Miljons sveču grupu mājai” sveces, pasniedzam vienlaikus divas dāvanas – vienu sveces saņēmējam, otru jauniešiem, kas neatlaidīgi virzās uz lielo sapni. Turklāt, atbalstot viņu ieceri, pasaulē vairojam labestību un sirsnību.

Ja vēl neesat paguvuši sarūpēt svētku dāvanas, izdevniecība “Rīgas Viļņi” aicina ikvienu pievienoties šai iniciatīvai. Par sveču gatavotāju ikdienas gaitām var uzzināt projekta Facebook lapā, savukārt bankas konts ziedojumiem atrodams šeit.