foto: LETA
FOTO: "Čiks, un viss!" Uldis Dumpis parāda, ka nevajag baidīties nodot asins analīzes
Uldis Dumpis nebaidās!
Sabiedrība
2023. gada 17. novembris, 13:18

FOTO: "Čiks, un viss!" Uldis Dumpis parāda, ka nevajag baidīties nodot asins analīzes

Jauns.lv/LETA

Veicot vīriešu izpratni par nepieciešamību veikt regulāras veselības pārbaudes, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien pulcējās valsts pārvaldes, veselības un kultūras nozares pārstāvji, lai nodotu priekšdziedzera jeb prostatas specifiskā antigēna (PSA) asins analīzes un parādītu, ka šis profilaktiskais izmeklējums ir ātrs un vienkāršs.

Kā informēja slimnīcā, pasākumā piedalījās veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis, Valsts kancelejas direktors Jānis Citkovskis, RAKUS valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un RAKUS Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas vadītājs Vilnis Lietuvietis.

Uldis Dumpis aicina nebaidīties no prostatas asins analīžu nodošanas

Veicot vīriešu izpratni par nepieciešamību veikt regulāras veselības pārbaudes, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien pulcējās valsts pārvaldes, veselības ...

gallery icon

Mūsdienās priekšdziedzera vēzi var atklāt ļoti savlaicīgi, nododot PSA asins analīzi, kas nav sāpīga un neizmaksās dārgi. RAKUS laboratorijā bez ģimenes ārsta nosūtījuma PSA analīze izmaksās 6,18 eiro, informē slimnīcā.