foto: Publicitātes foto
Dobele aicina uz audiovizuālu instalāciju “Gaismas vārdi Latvijai”
Novadu ziņas
2023. gada 17. novembris, 11:35

Dobele aicina uz audiovizuālu instalāciju “Gaismas vārdi Latvijai”

Jauns.lv

Jau ceturto gadu pēc kārtas Dobelē norisināsies “Gaismas vārdi Latvijai”, kas pēc apmeklētāju vērtējuma ir viens no latviskākajiem un patriotiskākajiem 18. novembra svētku pasākumiem.

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu un turpinot 2020. gadā aizsākto tradīciju 2023. gada 18. un 19. novembrī, Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošajā teritorijā būs apskatāma audiovizuāla instalācija “Gaismas vārdi Latvijai”. Šī gada vadmotīvs ir “Tu esi Latvija”, aicinot ikvienu aizdomāties par mūs katra kā indivīda nozīmību un vērtību mijiedarbību, veidojot attīstītu valsti un lielu nāciju, kura ciena un mīl savu zemi.

Gaismas vārdi Latvijai ir viena no lielākajām un iespaidīgākajām audiovizuālajām instalācijām Latvijā. To kopumā apmeklējuši vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tā ir saņēmusi atzinības un apbalvojumus no pasākumu nozares profesionāļiem, tomēr to vislabāk raksturo Jura Joneļa (XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku, koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš.” Režisors) – “Mūzikas un balss audioierakstiem mijoties ar vizuāli atmosfērisku telpradi ļauj izrauties no ikdienas soļiem. Gaismas takās ievadīti, mēs uz mirkli ieceļojam patriotisma zonā, kas apliecina mūsu galveno vērtību – būt brīviem! Šis stāsts ir svinīgi pacilāts un tā vien gribas būt daļai no dziesmas un gaismotā ceļā sajust saviļnotību.”



2023. gada “Gaismas vārdi Latvijai” norisināsies 18. un 19. novembra vakaros no plkst 18:00 līdz 23:00, Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošajā teritorijā. Gaidīts tiek ikviens – kuram Latvija ir viss, kuram nedaudz pietrūkst un arī tie, kas šaubās. Kopā mēs esam, kas liels nu neaprakstāms!

Pasākumu organizē Dobeles pilsētas kultūras nams, pasākuma režisors ir Edgars Ķuzis, gaismu mākslinieks Kristaps Bunga.

Sekojiet projekta Gaismas Stāsti Facebook lapai un uzziniet par visdažādākajiem gaismu notikumiem Latvijā - https://www.facebook.com/gaismasstasti