foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas mērs sola tik tiešām nākamgad iesaldēt deputātu algas
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis
Runā Rīga
2023. gada 8. novembris, 13:09

Rīgas mērs sola tik tiešām nākamgad iesaldēt deputātu algas

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības nākamā gada budžetā tiks paredzēta deputātu algu iesaldēšana, šodien preses konferencē apstiprināja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV). Viņš norādīja, ka šāds lēmums tika pieņemts, veidojot jauno domes koalīciju, un tas tiks pildīts.

Kā skaidroja Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš, visi budžeta un darba samaksas jautājumi tiek skatīti vienā lēmumu paketē. Pašlaik departaments ir sagatavojis lēmumprojektu izmaiņas, kas paredz deputātu algu iesaldēšanu, un tas tiks skatīts reizē ar budžetu nākamā gada janvāra beigās.

Kā preses konferencē informēja Rīgas mērs, pašvaldības nākamā gada budžetu plānots pieņemt 2024.gada 30.janvārī. 

Kā ziņots, jaunā Rīgas domes koalīcija apņēmusies iesaldēt deputātu algas, tas paredzēts partiju parakstītajā sadarbības memorandā.

Parakstot memorandu, Rīgas domes koalīcija vienojusies par darba prioritātēm. Tā vēlas mērķtiecīgi īstenot Rīgas Attīstības programmu 2022.-2027.gadam, ievērojot tajā iekļauto Rīcības plānu un Investīciju plānu, un saglabāt ciešu sadarbību ar apkaimēm, to biedrībām un visa līmeņa nevalstiskajām organizācijām.

Tāpat ir plāns sekmēt ārvalstu un vietējo investīciju piesaisti Rīgai, lai veicinātu galvaspilsētas kā visas Latvijas ekonomikas dzinējspēka izaugsmi. Vienlaikus pausta apņemšanās stiprināt sadarbību ar uzņēmējiem, gan profesionāli atbalstot lielos investorus un veicinot jaunuzņēmumu vidi, gan izveidojot vienas pieturas aģentūru darbam ar mazo un vidējo uzņēmēju segmentu u.c.

Jau ziņots, ka, saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām - "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās bijušais mērs Mārtiņš Staķis ("Progresīvie") un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunajā koalīcijā vairs nav "Progresīvo", taču tajā tiks iekļautas frakcijas "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai", atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.