foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Bojāgājušo vidū ir 19 gadus vecs puisis un 17 gadus veca meitene: kas pašlaik zināms par traģisko negadījumu Kuldīgas novadā?
112
2023. gada 7. novembris, 11:19

Bojāgājušo vidū ir 19 gadus vecs puisis un 17 gadus veca meitene: kas pašlaik zināms par traģisko negadījumu Kuldīgas novadā?

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Kuldīgas novada Raņķu pagastā uz autoceļa Kuldīga-Skrunda-Embūte ceļu nesadalīja divu Audi transportlīdzekļu vadītāji. Diemžēl avārijā neizdzīvoja neviens no iesaistītajiem un visi četri satiksmes dalībnieki gāja bojā notikuma vietā, vēsta TV3 raidījums „Degpunktā”.

Šosejas posms, kas ved no Skrundas uz Kuldīgu, nesen ieguvis jaunu segumu - pirms aptuveni gada tika renovēts asfalts un pārkrāsoti ceļa horizontālie apzīmējumi. Par spīti uzlabojumiem, pagājušās darba nedēļas izskaņā tika piedzīvots smagākais satiksmes negadījums apkaimes vēsturē. 

foto: sadursme.lv

Īsi pēc plkst. deviņiem vakarā 19 gadus vecais automašīnas Audi A4 vadītājs braucis no Kuldīgas puses un iebraucis līkumā, kas vijas gar autobusa pieturu „Ieres”. Pasažieru sēdvietā atradās 17 gadus veca meitene. Tajā pat brīdī pa pretējo joslu tuvojās Audi A6 spēkrats, kurā sēdēja vīrietis un sieviete. Policija izmeklē negadījuma apstākļus, tikmēr vietējie ir diezgan pārliecināti, ka Audi A4 vadītājs nespēja izņemt līkumu, tāpēc izbrauca no savas joslas. 

Kāds vietējais iedzīvotājs stāsta, ka cietušajiem nevarēja palīdzēt, un ugunsdzēsējiem nācās izgriezt cilvēku mirstīgās atliekas no saspiestajām automašīnām.

Arī citi tuvējo māju iedzīvotāji piekrīt versijai, ka Audi A4 vadītājs iebraucis pretimbraucošajā joslā. Daži arī min, ka manevrs, visticamāk, veikts, nesamazinot ātrumu taisnā ceļa posmā.
Kurzemes reģiona policija par šo notikumu ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 21.nodaļas – Noziedzīgi nodarījumi pret ceļu satiksmes drošību.

"Procesa laikā tiks nozīmētas vairākas ekspertīzes, kas noskaidros negadījuma apstākļus, transportlīdzekļu ātrumu un to, vai kāds no vadītājiem nav bijis apreibinošo vielu ietekmē. Aculiecinieku sniegtā informācija, zvanot pa tālruni 110, noderēs policija,” sacīja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņeva.