foto: LETA
No nākamā gada būs pieejama izglītības platformas "Soma" uzlabotā versija
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2023. gada 29. oktobris, 18:12

No nākamā gada būs pieejama izglītības platformas "Soma" uzlabotā versija

Jauns.lv/LETA

No nākamā gada janvāra izglītības platformai "Soma" gaidāma uzlabota versija, kuras izmēģināšanu un ieviešanu rudens brīvlaika nedēļā sāka piecas izglītības iestādes, informēja izglītības uzņēmuma "Lielvārds" pārstāve Ilze Zvaigzne.

Pēc lietotāju atsauksmēm uzlabots gan viedstundu pārskats un pārvaldīšana, gan sadaļa "Mani žurnāli", kurā skolotājiem un skolēniem būs iespēja sekot līdzi noslēgtajām viedstundām un to rezultātiem. Pilnveidots arī e-grāmatu lasīšanas un video atskaņošanas skats, uzlabota darba lapu uzdošana un pārvaldīšana, kā arī veikti citi uzlabojumi platformas funkcionalitātēs un lietojamībā.

Pirmās skolas, kas izmēģina uzlabojumus, ir Bauskas Valsts ģimnāzija, Rīgas 49.vidusskola, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs, Liepājas Raiņa 6.vidusskola un Talsu 2.vidusskola.

Pēc uzņēmuma rīcībā esošās informācijas, platformu šajā mācību gadā lietojuši jau 118 000 skolēnu un 12 600 skolotāju. Tās kopējais skatījumu skaits pirmajos divos mācību gada mēnešos jau sasniedz teju četrus miljonus, savukārt iesniegto testa atbilžu skaits pārsniedz deviņus miljonus.

Kā ziņots iepriekš, "Lielvārds" 2022.gadā strādāja ar 4,957 miljonu eiro apgrozījumu un 385 527 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1992.gadā, un tās īpašnieki vienlīdzīgās daļās ir Jānis Gribusts, Andris Gribusts, Elīna Gribuste, Edgars Gribusts, Mārtiņš Gribusts un Juris Gribusts.