foto: LETA
Opozīcijas deputāte aicina palielināt sodus par pārkāpumiem apdzīšanā un tās traucēšanu
Saeimas deputāte Glorija Grevcova (no kreisās).
Sabiedrība
2023. gada 29. oktobris, 15:57

Opozīcijas deputāte aicina palielināt sodus par pārkāpumiem apdzīšanā un tās traucēšanu

Jauns.lv/LETA

Saeimas opozīcijas deputāte Glorija Grevcova aicina ceļu satiksmē palielināt sodus gan par pārkāpumiem apdzīšanā, gan par apdzīšanas traucēšanu.

Par apdzīšanu regulējamos krustojumos vai par apdzīšanu neregulējamos krustojumos, izņemot gadījumus, kad apdzen uz galvenā ceļa attiecībā pret šķērsojamo ceļu, Grevcova aicina piemērot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 85 eiro.

Deputāte arī rosina par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam, palielinot braukšanas ātrumu vai mainot braukšanas trajektoriju, piemērot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā.

Līdz šim likumā sods par abiem pārkāpumiem paredzēts 40 eiro.

Grevcova domā, ka viens no izplatītākajiem veidiem, kā uz ceļiem rodas avārijas situācijas, ir autovadītāju pārgalvīgie centieni apdzīt ne tikai pirms līkumiem, bet arī pirms krustojumiem.

"Par to liecina ne tikai statistika, bet arī dažādi internetā pieejamie aculiecinieku video, kad par "mata tiesu" satiksmes dalībniekiem paveicās neiekļūt avārijā tieši pēc tam, kad kāds pārgalvīgi izdomā apdzīt, vai arī apdzenamais nelaiž garām, palielinot ātrumu," priekšlikumu pamatojumā atzīmē politiķe.