Sabiedrība
2023. gada 16. oktobris, 18:37

VIDEO&FOTO: “Mēs vairs neesam bāreņu tauta!” Latviešu Valodas dienā konservatīvie un Langa aicina pārrunāt latviešu valodas nozīmi

Jauns.lv/LETA

Parlamentā nepārstāvētā partija "Konservatīvie" šodien, 16. oktobrī, Rīgā, pie Gunāra Astras pieminekļa Baumaņa skvērā, rīkoja Valsts valodas dienai veltītu "Brīvo mikrofonu".

Pasākums norisinājās agrā pēcpusdienā, un, kā norādīja kampaņas vadītāja Liāna Langa, ar sabiedrības pārstāvju un valodas kampaņas "#RunāLatviski" iesaisti publiski tika pārspriesta valsts valodas nozīme Latvijā un pilsoniskajā sabiedrībā. Pasākums pulcēja ap 30 cilvēku.

"Valsti dibinājām, lai nodrošinātu latviešu valodas un kultūras pastāvēšanu cauri laikiem. Lielo valodu konkurencē, īpaši konkurencē ar angļu valodu, latviešu valoda mums jāaizsargā kā unikāla kultūras vērtība. Otrs risinājamais jautājums ir Latvijas derusifikācija, kas šobrīd jau notiek. Tā ir jāturpina. Brīvajā mikrofonā runāsim par valsts valodas nozīmi un risināmajiem jautājumiem. Mēs apliecināsim mīlestību un cieņu valsts valodai," pirms pasākuma izteicās Langa.

"Konservatīvie" rīko Valsts valodas dienai veltītu pasākumu

Parlamentā nepārstāvētā partija "Konservatīvie" šodien, 16. oktrobrī, Rīgā, pie Gunāra Astras pieminekļa Baumaņa skvērā, rīkoja Valsts valodas dienai veltītu "Brīvo ...

gallery icon

Pēc bijušā Valsts prezidenta Egila Levita ierosinājuma 2021.gadā likums "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" tika papildināts ar jaunu atzīmējamo dienu 15.oktobrī - Valsts valodas dienu. 1998.gada 15.oktobrī Satversmes 4.pantā tika nostiprināta valsts konstitucionālā vērtība, ka Valsts valoda Latvijā ir latviešu valoda.

Šī diena ir veltīta latviešu valodas bagātības un attīstības godināšanai, vienlaikus atspoguļojot arī latviešu valodas statusa nozīmīgumu Latvijā, atzīmē JKP.