foto: Edijs Pālens/LETA
Kas ir “Latvijas valoda?” Kultūras ministre Logina sadusmo un šokē sabiedrību
Kultūras ministre Agnese Logina.
Sabiedrība
2023. gada 16. oktobris, 11:08

Kas ir “Latvijas valoda?” Kultūras ministre Logina sadusmo un šokē sabiedrību

Jauns.lv

Kultūras ministre Agnese Logina valsts valodas dienā savā "X" kontā apsveica visus Latvijas iedzīvotājus. Lielu diskusiju sabiedrības vidū radījis tas, ka ministre kā mūsu valsts valodu dēvē "Latvijas valoda".

"Latvijas valoda ir skaista, spēcīga un neatkārtojama. Tā ir attīstījusies gadsimtu gaitā, pārdzīvojusi okupācijas jūgu, kļuvusi stiprāka kā mūsu vienīgā valsts valoda. Tā ir bijusi iedvesmas avots tūkstošiem Latvijas mākslinieku un rakstnieku. Tā ir iedvesmas avots mums visiem," raksta Logina. 

Pēc šī tvīta publicēšanas sabiedrība asi reaģē uz to, kas ir mūsu valsts valoda. 

Pēcāk ministre sniedza neveiklu atvainošanos, noveļot vainu uz neesošu korektoru. 

"Latvijas valsts valoda. Latviešu valoda. Starp citu, es vienmēr esmu domājusi, ka redaktors ir viena no būtiskākajām profesijām, kuras ikdienas loma valodas kopšanā nav pietiekami novērtēta. Šis, protams, ir viens piemērs no dzīves, kur redaktora trenētā acs būtu noderējusi," viņa raksta. 

Uz ministres izteikumu reaģējusi arī redaktore Sigita Kušnere. 

"Man tagad jādomā, kas ir "Latvijas valoda". Ministres uzruna nav jālasa svētdienas vakarā, skumji paliek...," viņa raksta. 

Tulkotāja Maima Grīnberga norāda uz to, ka ministre iespējams, kļūdas pēc izlaidusi vārdu "valsts" – Latvijas valsts valoda.