foto: Austris Auziņš
FOTO: pirmizrādi piedzīvo jaunais mūzikls “ZUM ZUM”
Aino no mūzikla.
Kultūra
2023. gada 12. oktobris, 13:41

FOTO: pirmizrādi piedzīvo jaunais mūzikls “ZUM ZUM”

Jauns.lv

Skanot aplausiem un ovācijām, pirmizrādi otrdien, 10. oktobrī, VEF kultūras pilī piedzīvojis jaunais mūzikls “ZUM ZUM” un jau šo svētdien, 15.oktobrī būs skatāms Jelgavas kultūras namā, un  pēc tam arī citviet Latvijā. Mūzikla izveidē apvienojušies divi komponisti - Raimonds Petrauskis un Nīderlandē dzīvojošā Laura Polence, stāstu radījuši Edgars Niklasons un Annija Putniņa, dziesmu tekstus - Andris Akmentiņš un Raimonds Petrauskis.

Dinamiski un atraktīvi profesionālas radošās komandas sniegumā tika izdziedāts un izdejots kāda kamerkora sapnis mūsdienīgā vidē. Latīņu un svinga ritmi, franču šansons, hip hops un džezs – mazliet neierasti dzirdēt kora sniegumā šos tik dažādos mūzikas stilus, kas kopā ar ekspresīvajām dejām sniedza muzikālu un emocionālu baudījumu ikvienam.

Viena no galveno lomu izpildītājām ir dziedātāja Aija Vītoliņa: “ Man ir taujāts kura ir galvenā loma, un atbilde ir - kora diriģents, kuru ataino lieliskais dziedātājs Andris Ābelīte. Bet tagad saprotu, ka galvenajā lomā ir viss koris. Režisoram ir izdevies radīt tādu kā vienotu tēlu, kas sevī apvieno tik daudzus un dažādus cilvēkus un situācijas. Viss kā dzīvē.”

Mūzikla “ZUM ZUM” pirmizrāde

Skanot aplausiem un ovācijām, pirmizrādi piedzīvojis jaunais mūzikls “ZUM ZUM”. Dinamiski un atraktīvi profesionālas radošās komandas sniegumā tika izdziedāts ...

gallery icon

Mūziklā ZUM ZUM piedalās īsts “zvaigžņu koris” – Andris Ābelīte, Aija Vītoliņa, Baiba Renerte, Annija Putniņa, Katō, Elizabete Zagorska, Elīna Ose, Toms Kalderauskis, Emīls Kivlenieks, Latvijas leļļu teātra aktieri Anrijs Sirmais un  Elīna Bojarkina, kā arī ļoti talantīgie Eduards Rediko, Edvards Grieze, Austra Kozuliņa, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede un Markuss Rūtentāls.  Uz skatuves arī spēcīgs instrumentālistu sastāvs – Raimonds Petrauskis, Ernests Mediņš, Dāvis Jurka un Jānis Rubiks.

Izrādes režisors un scenogrāfs Edgars Niklasons, horeogrāfs Rolands Meržejevskis, kostīmu māksliniece – Odetta Birmane, vokālā pedagoģe – Annija Putniņa. Izrāde top ar VKKF atbalstu.

Jau šo svētdien (15.oktobrī),  jaunais mūzikls būs skatāms Jelgavas kultūras namā, pēc tam Ogres kultūras centrā (21.oktobrī), Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars (22.oktobrī), Krustpils kultūras centrā (28.oktobrī), Ventspilī, teātra namā Jūras Vārti (29.oktobrī), kultūras centrā Siguldas Devons (3.novembrī) un Valmieras kultūras centrā (10.novembrī).