foto: ekrānuzņēmums no video
Izteikumi par krievu valodas mācību materiāliem valsts ierēdnei maksā amatu
Rita Kursīte.
Sabiedrība
2023. gada 11. oktobris, 13:28

Izteikumi par krievu valodas mācību materiāliem valsts ierēdnei maksā amatu

Jauns.lv

Valsts izglītības satura centrs (VISC) pārtraucis darba attiecības ar VISC vecāko eksperti Ritu Kursīti. Tas noticis pēc Kursītes 25. septembrī sniegtās intervijas Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma", kurā viņa izklāstīja savu viedokli par krievu valodas mācību materiāliem 9. klasei, kas pēc sabiedrības pausta sašutuma izņemti no lietošanas skolās.

Intervijā Latvijas Televīzijai Kursīte pauda savu viedokli par krievu valodas mācību materiāliem 9. klasei, kuros attēlotas meitenes, apgūstot militāro jomu Krievijā, apmaiņas studentes dzīve ar Kremli fonā un citi piemēri. Tie raisīja lielu sašutuma vētru sociālajā vietnē "X", un no iestādes tika pieprasīti skaidrojumi, vēsta portāls "Lsm.lv".

"Ja mēs visu aizliegsim, kas ir saistīts ar Krieviju un neizmantosim vairs iespēju mācīties arī krievu valodu, tad mēs tā kā informācijas vakuumā dzīvosim. Tikpat labi, ja mēs parēķinām, cik gadu atpakaļ bijām Vācijas pakļautībā, vai tas nozīmē, ka mēs vācu valodu arī tagad nemācāmies? Mācāmies!" toreiz pauda Kursīte.

Materiālus no skolām izņēma, bet ekspertei lūdza skaidrot savus izteikumus. VISC uzsvēra, ka nepiekrīt Kursītes personīgajam viedoklim un to neatbalsta, un tas nav VISC oficiālais viedoklis.