foto: Pixabay.com
Ceturtdien avārijās Latvijā dzīvību zaudējuši divi cilvēki
112
2023. gada 29. septembris, 08:59

Ceturtdien avārijās Latvijā dzīvību zaudējuši divi cilvēki

Jauns.lv/LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 138 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi un cieta 21 cilvēks, informēja Valsts policija.

Vakar ap plkst.16 Garkalnes pagasta Skuķīšos automašīnas "Audi A6" vadītāja nav tikusi galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un transportlīdzeklis apgāzās. Automašīnas vadītāja no gūtajām traumām gāja bojā notikuma vietā. Valsts policija vēl skaidro sīkākus negadījuma apstākļus.

Otra avārija, kurā gāja bojā cilvēks, vakar notikusi Vidzemē.

Ceturtdien 13 cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, pieci - Kurzemē, bet pa vienam - Zemgalē, Latgalē un Vidzemē. Divi no cietušajiem bija elektroskrejriteņu vadītāji, trīs - velosipēdisti, bet seši - gājēji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi septiņus vadītājus: četrus - Rīgas apkārtnē, divus - Kurzemē, bet vienu - Vidzemē. Pieci aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 165 protokoli: Rīgas reģionā sodīts 21 autovadītājs, Vidzemē - 57, Latgalē - 42, Kurzemē - 38, bet Zemgalē - vien septiņi autovadītāji. Divi vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 399 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.