foto: Facebook
"Padomājiet vēlreiz par padarīto," satraukta māte Rīgā vēršas pie skrejriteņa vadītāja
Negadījuma vieta.
Sabiedrība
2023. gada 27. septembris, 12:40

"Padomājiet vēlreiz par padarīto," satraukta māte Rīgā vēršas pie skrejriteņa vadītāja

Jauns.lv

Vienā no sociālā tīkla "Facebook" grupām kāda sieviete pastāstījusi par nelaimi, kas pēdējā laikā nav tik reta... Vakar vakarā viņas meitu notriecis cilvēks ar skrejriteni un nozudis no notikuma vietas.

Sieviete nestāsta sīkāk par pašu ceļu satiksmes negadījumu, taču meklē tā iespējamos aculieciniekus.

"Varbūt kāds braucis vai gājis pa Kuģu ielu netālu no krustojuma ar Valguma ielu rajonā 17.30-17.40 un redzējis skrejriteņa vadītāju,  kas notriec meiteni un aizbrauc no notikuma vietas," viņa lūdz sazināties ar viņu ikvienu, kurš redzējis negadījumu.

Turklāt viņa vēršas personīgi pie skrejriteņa vadītāja: "Varbūt šo ziņu lasa tā paša skrejriteņa vadītājs, padomājiet vēlreiz par padarīto un sazinieties ar mani..."

Komentētāji uzreiz pauda ne tikai atbalstu, bet arī neapmierinātību:

"Laiks saukt pie atbildības skrejriteņu vadītājus, viņiem ir visi dati no tiem, kas ņem skrejriteni, lai nodod informāciju policijai, ja noticis ceļu satiksmes negadījus vai atbild par saviem klientiem."

foto: Facebook
Negadījuma vieta.

Pirms dažām dienām vēstīts, ka satiksmes negadījumos Rīgā  cietuši divi elektrisko skrejriteņu vadītāji.

Tikmēr Francijas galvaspilsētā Parīzē šovasar stājies spēkā elektrisko skrejriteņu nomas aizliegums.

Pēc aprīlī notikušā referenduma, kur par aizliegumu nobalsoja ievērojams vairākums tā dalībnieku, Francijas galvaspilsēta kļuvusi par pirmo Eiropā, kur pilnībā aizliegta elektrisko skrejriteņu noma.

Bezatbildīgā elektrisko skrejriteņu izmantošana un biežie negadījumi, kā arī pamesto skrejriteņu izraisītais haoss uz ietvēm noveda pie aicinājumiem aizliegt elektrisko skrejriteņu nomu un referenduma rīkošanas.