foto: LETA
Saeimas jaunā priekšsēdētāja Saldū aizvadījusi pirmo tikšanos ar ārvalstu amatpersonu
Daiga Mieriņa.
Sabiedrība
2023. gada 23. septembris, 20:45

Saeimas jaunā priekšsēdētāja Saldū aizvadījusi pirmo tikšanos ar ārvalstu amatpersonu

Jauns.lv/LETA

Jaunā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) sestdien Saldū, svinot Baltu vienības dienu, aizvadīja savu pilnvaru laikā pirmo tikšanos ar ārvalstu amatpersonu - Lietuvas Seima spīkeri Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, informēja Saeimas Preses dienestā.

Ar Lietuvas kolēģi Mieriņa pārrunāja abu valstu sadarbības un reģiona drošības stiprināšanas jautājumus.

Tāpat Saldū Mieriņa tikās ar pašvaldības domes vadību, kā arī viesojās Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejā.

Uzrunājot klātesošos Baltu vienības dienā, Saeimas spīkere aicināja ikvienu patiesi svinēt šos svētkus un uzsvēra, ka baltu tautas kopā paveic ļoti daudz.

"Mēs varam būt lepni par kopīgi paveikto savu valstu neatkarības un drošības stiprināšanā un ekonomiskās izaugsmes veicināšanā. Taču šodiena, kad svinam Baltu vienības dienu, lai kalpo par pamudinājumu mums katram ne tikai ar gandarījumu izcelt sasniegumus, bet katru dienu stiprināt mūsu sadarbību, meklēt arvien jaunus pavedienus, kas caur ciešāku sadarbību visās jomās un līmeņos nostiprina mūsu kopīgo spēku," aicināja Mieriņa.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Baltu vienības diena tiek svinēta ik gadu kādā no Latvijas vai Lietuvas pilsētām. Tā iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. 2000.gadā Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu - 22.septembri - oficiāli noteica par atzīmējamu atceres dienu.