foto: Ogres novada pašvaldība
Ogrē bērniem būvēs neparastu rotaļu laukumu - Senlatviešu pili
Novadu ziņas
2023. gada 6. septembris, 07:58

Ogrē bērniem būvēs neparastu rotaļu laukumu - Senlatviešu pili

Jauns.lv

Pamatojoties uz Ogres novada pašvaldības domes 2023. gada 16. augusta lēmumu, laika periodā no 21. līdz 30. augustam pašvaldība organizēja Ogres novada iedzīvotāju rakstveida aptauju ar mērķi noskaidrot sabiedrības viedokli par ieceri izveidot jaunu bērnu rotaļu laukumu Ogrē, Brīvības ielā 15, teritorijā aiz Ogres novada Kultūras centra.

Rotaļu laukumu “Koka pils ar aizsargsienu un aizsargtorņiem un rotaļu elementiem” paredzēts veidot kā interaktīvu bērnu rotaļu laukumu apmēram 1700 m2 platībā koka pils stilizētā veidolā. Ar šo rotaļu laukumu un tā saturu ir paredzēts jau no mazotnes bērniem veidot priekšstatu un izpratni par viņu piederību zemei, kurā dzīvo, mīlestību pret savu novadu un kultūru, ar kuru nākotnē lepoties.

Ogres novada pašvaldības organizētā anketēšana ir noslēgusies, un 31. augustā, pašvaldības domes sēdē tika sniegta informācija par tās rezultātiem, kā arī pieņemti divi domes lēmumi, kas saistīti ar plānotā rotaļu laukuma izveidi.

Iedzīvotāji aktīvi piedāvājuši savus risinājumus un snieguši komentārus un konstruktīvus ieteikumus gan attiecībā uz nojumēm, rotaļu elementiem un aprīkojumu, gan arī uz rotaļu laukuma ieceri kopumā.  To vidū ir ierosinājumi uzstādīt papildu šūpoles, batutus, soliņus, ūdens uzpildīšanas brīvkrānu, velostatīvus un citus rotaļu vai labiekārtojuma elementus, papildināt aizsargsienas un aizsargtorņus ar latviešu zīmēm un novada simboliem, saglabāt esošos kokus un veidot jaunus stādījumus, u.c. Ogres novada pašvaldība tos ir izskatījusi un centīsies ņemt vērā, salāgojot dažādās intereses.