foto: LETA
NMPD vadītāja nezina, ko darīt - viņas dēlam liek mācīties krievu valodu
Liene Cipule.
Sabiedrība
2023. gada 4. septembris, 18:52

NMPD vadītāja nezina, ko darīt - viņas dēlam liek mācīties krievu valodu

Jauns.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule kļuvusi par biežu viešņu Liānas Langas sociālā tīkla "X" kontā, kur dienu iepriekš dalījusies ar viņas ģimenei skumjo stāstu.

Sociālajā tīklā odiozā Liāna Langa ievietojusi jaunu uzsaucienu: "Ar kādām tiesībām un kāpēc skolēniem uzspiež krievu, agresorvalsts valodas apmācību? Mēs kategoriski pieprasām izbeigt šo postpadomju, postkoloniālo un Latvijai pazemojošo praksi! Ja piekrīti - dalies!"

Šim aicinājumam atsaukušies vairāki cilvēki, tostarp arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, kura pavisam nesen stāstīja par to, kā jutusies Covid-19 pandēmijas laikā, un kādus negatīvus komentārus viņai nācies lasīt.

"Dēlam rīt nultā stunda. Pirmā jaunajā vidusskolā. Krievu valoda. Bez izvēles mācīties citu vai aizstāt ar apliecību par otras valodas mācīšanos par maksu kursos. Izvēle nebija arī pamatsolā. Kā motivēt?"

Komentētāji sašutumu atbalstīja un ieteica atteikties no krievu valodas apguves un meklēt citus variantus. Pēc pašas Cipules teiktā, viņas dēlam bijusi dilemma par ģimenes attieksmes pret karu dēļ un to, ka jāmācās krievu valoda bez iespējas atteikties: "Grūti izskaidrot pusaudzim - kāpēc? Parasti varu, bet te bija brutāls - jo tāpēc."