Novadu ziņas
2023. gada 9. septembris, 06:25

VIDEO: brīvdienas Aglonā kopā ar briežiem

Jauns.lv

Aglonā ir neliels briežu dārzs, tajā mīt vairāk nekā 30 dambrieži. Saimniece Inese Reine labprāt iepazīstina ar briežiem un dalās intersantos stāstos un faktos par lielo dzīvnieku.

Saimniece Inese Reine labprāt rāda un stāsta, daloties interesantā informācijā par briežu audzēšanu. Var apskatīties arī dažādu briežu nomestos ragus un rotas, ko saimnieki no tiem gatavo. Šeit iespējams arī organizēt fotosesiju, kuras laikā drīkst tikt otrpus žoga-pie briežiem, kas labprāt nāk klāt un ļauj sevi cienāt ar gardumiem

“Dambriedis viņam izteikti parādās punktiņi, oktobra beigās pazūd, kā “bembīši”. Tieši tas dambriedim ir ļoti izteikts, visu vasaru viņi ar tiem punktiņiem ir. Bet nav visiem, jo dambriedim ir četras nokrāsas, mums tagad bija divas, melna un raibā, un tagad ir piedzimuši mazie, kas ir kremīgais un tāds rūsgans,” stāsta Inese.

Brīvdienas Aglonā kopā ar briežiem

Aglonā ir neliels briežu dārzs, tajā mīt vairāk nekā 30 dambrieži. Saimniece Inese Reine labprāt iepazīstina ar briežiem un dalās ...

gallery icon

Dambrieži ir briežu suga, kas līdzīga stirnām, bet ar īsākām kājām. Ir nelieli, tēviņš var svērt līdz 100 kilogramiem, mātīte 60-70 kilogramiem.

 Ineses Reines ģimenē doma par briežu iegādi bija jau sen.

“Tas likās nereāli, tad mēs bijām ārzemēs, paldies Norvēģijai, ka mums kaut kas tāds ir. Ja nebūtu Norvēģija, tur nestrādātu, tad droši vien, ka nebūtu.” Inese pieredzes meklējumos savulaik ir strādājusi Īrijā, Šveicē un Vācijā. Ineses profesija ir konditore, tomēr šī joma ir palikusi vien kā hobijs, cepot kūkas savai ģimenei un draugiem. Šobrīd Inese labprāt uzņem pie sevis ciemiņus un iepazīstina ar dambriežu paradumiem.