foto: LETA
Valsts prezidents aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršanai
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis tikšanās laikā Tērvetē, kur tiksies ar vietējiem iedzīvotājiem un apskatīs negaisa skartās vietas.
Politika
2023. gada 25. augusts, 17:29

Valsts prezidents aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršanai

Jauns.lv/LETA

Valsts prezidenta kanceleja šodien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, Valsts prezidenta kancelejā ir saņemta vairāku pašvaldību domju priekšsēdētāju atklātā vēstule, kur pausts viedoklis, ka atbildīgās ministrijas ir gausas un bezdarbīgas dabas stihijas radīto zaudējumu apzināšanā un seku novēršanā.

Vēstulē uzsvērts vietējo pašvaldību satraukums par valsts atbalsta trūkumu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem dabas stihijas seku pārvarēšanā, kā rezultātā jau tuvākajā nākotnē var rasties šo saimniecību maksātnespēja.

Tādējādi Rinkēviča tiešā uzdevumā tiek lūgts līdz 1.septembrim ekonomikas un zemkopības ministriem sniegt informāciju par līdzšinējiem atbalsta pasākumiem cietušajām privātpersonām un uzņēmējiem, tostarp - kāda palīdzība vai atbalsta pasākumi vēl tiek plānoti un kad tie tiks ieviesti dabas stihijā cietušajiem, kā arī kādi konkrēti pasākumi tiek plānoti vai jau ir ieviesti uzņēmējiem un lauksaimniekiem, lai palīdzētu pārvarēt dabas stihijas sekas.

Jau ziņots, ka 7.augustā Dobeles novadu skāra vētra, sabojājot dzīvojamās ēkas, automašīnas, labības laukus un infrastruktūru. Citos novados postījumi bija mazāki.