Arnis Cimdars jau septīto reiz pārvēlēts CVK šefa amatā
Cimdars CVK vadītāja amatā ir jau kopš 1997.gada
Politika
2015. gada 12. marts, 09:31

Arnis Cimdars jau septīto reiz pārvēlēts CVK šefa amatā

Jauns.lv

Saeima šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēja Arni Cimdaru. Tāpat Saeima ievēlēja septiņus CVK locekļus.

Arī Juridiskā komisija iepriekš vienbalsīgi atbalstīja Cimdara kandidatūru CVK priekšsēdētāja amatam.

Cimdars komisijas sēdē 10.martā norādīja, ka CVK ir daudz darāmo darbu, tomēr divi no tiem ir neatliekamie, proti, vēlēšanu tiesību realizēšana cilvēkiem, kuriem ir tikai personas apliecība un nav pases, kā arī nopietni jādomā par iespējām realizēt šīs tiesības cilvēkiem, kuri uzturas ārvalstīs vai neatrodas savā vēlēšanu apgabalā Latvijā. Cimdars piebilda, ka šo jautājumu risinājumi varētu būt dažādi.

Cimdars CVK priekšsēdētāja pienākumus pilda kopš pirmās ievēlēšanas šajā amatā 1997.gadā, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

CVK locekļa amatā ievēlēts partijas "Vienotība" frakcijas izvirzītais pašreizējais pārstāvis CVK Kārlis Kamradzis, Zaļo un zemnieku savienības virzītā līdzšinējā politiskā spēka pārstāve Dzintra Kusiņa, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izvirzītais pašreizējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs un partijas "Saskaņa" deleģētais līdzšinējais pārstāvis CVK Aleksandrs Maļcevs.

Tāpat CVK ievēlēta Latvijas Reģionu apvienības pārstāve partijas konsultante Inga Vanaga, partijas "No sirds Latvijai" pārstāve zvērināta advokāte un deputāta Gunāra Kūtra (NSL) palīdze Inna Laizāne un Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Sniedze Sproģe.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA