Sieviete Liepājā novedusi kaimiņus līdz dziļu baiļu stāvoklim
foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Kaimiņiene tagad visu laiku nēsā līdzi piparu baloniņu.
Sabiedrība

Sieviete Liepājā novedusi kaimiņus līdz dziļu baiļu stāvoklim

Jauns.lv

"Lūdzu, palīdziet!", "Tas jau ir nepanesami!", "Mēs esam briesmās!" - tā notiekošo raksturo daudzstāvu nama Liepājā iedzīvotāji, kurus, pēc viņu teiktā, līdz dziļu baiļu stāvoklim novedusi kāda kaimiņiene. Izrādās, pat elementārs sveiciens var izraisīt neprognozējamu agresiju, ziņo "Bez Tabu".

Sieviete Liepājā novedusi kaimiņus līdz dziļu baiļ...

Gunta tomēr tika galā ar vieglu izbīli. Palīdzēja arī tas, ka nekavējoties tika izsaukta policija, kas ātri nomierināja kaimiņieni. Tomēr vēl skarbāka kaimiņu pieredze pamudinājusi Guntu rīkoties - tagad viņa vienmēr nēsā līdzi piparu baloniņu, ziņo "Bez Tabu"

Tikmēr Marijas ģimene brīnumainā kārtā izvairījās no nopietnām traumām. Ceturtā stāva kaimiņienes mestais akmens, ejot garām ēkai, trāpījis viņas vīra plecā, kurš otrā rokā nesa bērnu.

Vienas no metāla durvīm augšstāva gaitenī ir "izrotātas" ar spēcīgiem skrāpējumiem un iespiedumiem. Izrādījās, ka to izdarījusi kaimiņiene ar cirvi. Liepājas pašvaldības policijā saņemti divi zvani par sabiedriskās kārtības traucēšanu. Valsts policijā jau izveidota dokumentu mape.

"Šādos gadījumos VP darbinieki novērš briesmas uz vietas un, ja cilvēkam nepieciešama medicīniskā palīdzība, nogādā viņu medicīnas iestādē. Abos šādos gadījumos persona tika nogādāta medicīnas iestādē," informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Sievietes draugu, iespējams, mīļāko, žurnālisti nesastapa, taču dēls paziņoja, ka viņa mātei ir šizofrēnija. Viņi paši no tās nebaidās, jo "savējos tā neaiztiek".

"Tieši Liepājas pašvaldībā ir daudz cilvēku ar šādiem psihiskiem traucējumiem, bet viņi reti paši vēršas sociālajos dienestos," sacīja Inga Pekele, Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vecākā darbiniece.

Pēc ticamu avotu sniegtās informācijas, sieviete atrodas vietējā sociālā dienesta uzmanības lokā. Zināms arī, ka pēc atgriešanās no slimnīcas viņa nav lietojusi ārstu nozīmētās zāles.

"Likumdošanā nepastāv norma, kas ļautu policijas darbiniekam piespiedu kārtā ievietot cilvēku psihiatriskajā slimnīcā uz ilgāku laiku - līdzīgus lēmumus pieņem psihiatriskās slimnīcas konsilijs, kurš, nosakot noteiktus apstākļus, var pieņemt lēmumu atbilstoši likumam. Ja nepieciešams, briesmu vai atkārtotas neadekvātas uzvedības gadījumā, lūdzam zvanīt Valsts policijai pa tālruni 110," informēja Valsts policijā.

Arī pēc vairākiem uzbrukumiem iedzīvotāji vāca parakstus, lai pievērstu pašvaldības un tiesībsargājošo iestāžu uzmanību. Kaimiņi uzskata, ka taustāma rezultāta pagaidām nav. Tikmēr Valsts policija no iedzīvotājiem saņemto informāciju nodevusi Sociālajam dienestam, lai tā savu iespēju robežās sniegtu sievietei palīdzību, kā arī tiktu stādīta zināmā Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca.

Nevienu nevar ārstēt pret viņa gribu, kamēr nav tiesas sprieduma.

Tagad iedzīvotāji ar bailēm gaida kaimiņienes atgriešanos no slimnīcas, paralēli cerot, ka uzraudzības institūcijas izrādīs lielāku iniciatīvu.