foto: LETA
"Par/Progresīvie" vēlas mainīt politisko atbildību satiksmes jomai un Rīgas domē likvidēt divus vicemēru amatus
Rīgas karogs.
Politika
2023. gada 18. jūlijs, 13:15

"Par/Progresīvie" vēlas mainīt politisko atbildību satiksmes jomai un Rīgas domē likvidēt divus vicemēru amatus

Jauns.lv/LETA

Rīgas domes frakcija "Par/Progresīvie" (PP) vēlas mainīt politisko atbildību satiksmes jomai galvaspilsētā un likvidēt divus vicemēru amatus, šodien pēc tikšanās teica PP pārstāve Justīne Panteļējeva.

Viņa uzsvēra, ka tas ir PP redzējums, uz kuru tiks gaidīta partneru atbilde.

Viņa atzina, ka, iespējams, trīs vicemēru posteņu izveide ir bijusi kļūda, veidojot pārmaiņu koalīciju pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Kā ziņots, šodien Rīgas Rātsnamā turpinās kādreizējās Rīgas domes koalīcijas partneru "Jaunās vienotības" (JV), PP, "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) sarunas par iespējām turpināt sadarbību pēc Mārtiņa Staķa (PP) atkāpšanās no Rīgas mēra amata.

Visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiks sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā Staķis paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata. Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņojuma disciplinārlieta pret Satiksmes departamenta amatpersonām ir izbeigta bez rezultāta.