foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Ukrainas prezidenta dzīvesbiedre vēstulē pateicas Levitei
Olena Zelenska.
Sabiedrība
2023. gada 5. jūlijs, 14:23

Ukrainas prezidenta dzīvesbiedre vēstulē pateicas Levitei

Jauns.lv/LETA

Tuvojoties Valsts prezidenta Egila Levita prezidentūras noslēgumam, Ukrainas prezidenta dzīvesbiedre Olena Zelenska nosūtījusi Andrai Levitei pateicības vēstuli, uzsverot labo sadarbību un draudzību, kas starp abām prezidentu dzīvesbiedrēm izveidojusies, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Zelenska pateikusies Levitam un viņa dzīvesbiedrei par pastāvīgo atbalstu un palīdzību Ukrainai, solidaritāti ar ukraiņu tautu "šajā nežēlīgajā karā, ko Krievija izvērš pret Ukrainu".

Tāpat viņa uzslavējusi Levites devumu pirmajā un otrajā dzīvesbiedru samitā, kas 2021. un 2022.gadā notika Kijivā. Zelenska atzīmēja, ka viņai bijis svarīgs Levites atbalsts un aktīvā līdzdalība šajā iniciatīvā.

Zelenska paudusi, ka augsti novērtē Valsts prezidenta un dzīvesbiedres vairākkārtējo došanos uz Ukrainu kara laikā. Vēstulē Ukrainas prezidenta kundze pateikusies Levitei par aktīvo līdzdalību vairāku projektu īstenošanā, kas saistīti ar Ukrainas bērnu garīgo un psiholoģisko rehabilitāciju, kā arī par Levites ieguldījumu garīgās veselības programmas īstenošanā, lai atbalstītu Ukrainas bērnus un sievietes, kuras visvairāk cietušas karā.

Zelenska arī pateikusies Levitei par vairākkārtēju viesošanos pie ukraiņu karavīriem, kuri ārstējas medicīnas iestādēs Latvijā.

Tāpat Ukrainas prezidenta dzīvesbiedre pozitīvi novērtējusi Latvijā tapušo "Bilingvālo ābeci". "Esmu pārliecināta, ka šis projekts veicinās mūsu bērnu iespējami ātrāku integrāciju Latvijas sabiedrībā un arī Latvijas bērni varēs piedalīties ukraiņu valodas, kultūras un paražu izzināšanā," pauda Zelenska.

Ukrainas prezidenta kundze uzsvēra, ka priecāsies turpināt draudzību, un vēl Levitam un Levitei veiksmi turpmākajā darbībā, mieru un labklājību.