foto: Paula Čurkste/LETA
Stiprais vējš arī Rīgā nogāzis vairākus kokus; Dziesmu svētku dalībniekus aicina būt uzmanīgiem
Stiprajā vējā nogāzies koks.
Sabiedrība
2023. gada 4. jūlijs, 09:42

Stiprais vējš arī Rīgā nogāzis vairākus kokus; Dziesmu svētku dalībniekus aicina būt uzmanīgiem

Jauns.lv/LETA

Pirmdien Latvijā novērotais stiprais vējš arī Rīgā ir nogāzis vairākus kokus, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas meži", aicinot Dziesmu un deju svētku dalībniekus, rīdziniekus un Rīgas viesus būt uzmanīgiem.

Stiprais vējš nolauzis četrus kokus Grīziņkalnā un Pļavniekos, kā arī vairākus lielus zarus kokiem pie Māras dīķa, Grīziņkalnā un citviet.

Vakar uzņēmuma darbinieki nozāģēja bīstamu koku Jēkaba kapos. Visi koki esot sazāģēti un gājēju celiņi atbrīvoti no zariem.

Arī šodien sinoptiķi sola visai stipru vēju, tādēļ cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, jāsargā sevi un savu īpašumu, atgādina uzņēmums.

SIA "Rīgas meži" uzsver, ka savā pārziņā esošajās teritorijās regulāri apseko un kopj kokus. Pirms Dziesmu un deju svētkiem potenciāli bīstamie koki tika nozāģēti arī Mežaparkā.

LETA jau ziņoja, ka arī šodien Latvijā gaidāms stiprs vējš. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā - līdz 18-21 metram sekundē, brīdina sinoptiķi.

Daudzviet gaidāmas lietusgāzes, iespējams arī pērkona negaiss.

Jau vēstīts, ka "Rīgas mežu" apgrozījums pagājušajā gadā bija 21,348 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 4,4 reizes un bija 2,064 miljoni eiro.

Rīgas pašvaldībai piederošā kompānija "Rīgas meži" reģistrēta 2008.gadā. Kompānija apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".