Dziesmu un deju svētku dalībnieku "Novadu dižošanās" gājiens; 2023. gada 2. jūlijs

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" piedalās aptuveni 45 000 svētku dalībnieki no 1800 dažādiem kolektīviem.

gallery icon
Kultūra
2023. gada 2. jūlijs, 14:05

“Maizīte jāizmet miskastē pie ieejas. Droši var ģībt, dakteri ir pieejami,” dziesmu svētku dalībniece domīga par striktajiem noteikumiem dalībniekiem

Jauns.lv

Dziesmu un deju svētku nupat tikai sākušies, bet jau ir pirmās atsauksmes par svētku organizāciju. Kāda svētku dalībniece savā Facebook profilā dalās pārdomās par vai tiešām nepieciešami tik strikti ierobežojumi Dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

“Dziesmu un deju svētki ir sākušies! Kori karo savā starpā, dejotāji ar apsargiem. Dejotājiem mēģinājumi paralēli notiek gan Arēnā Rīga, gan Olimpiskajā centrā un pagaidām šie laikam būs "zaļākie" līdz šim piedzīvotie svētki!” savos novērojumos dalās svētku dalībniece Karīna Kokamegi, “mēģinājums no pl.8.30 līdz 23.00 ar pārtraukumiem. Ar savu kafiju iekšā nelaiž, maizīte jāizmet miskastē pie ieejas, iekšā var tikt tikai ar tukšu ūdens pudeli. Pusdienas paredzētas no pl.12.30-15.00. Ja gribi kafiju, pērc automātā, ja tas darbojas. Ja izej ārā ar ūdens pudeli, nākot iekšā - izmet miskastē, vai izlej saturu. Ja gribas kaut ko saldu, ej uz Olimpisko centru un pērc Narvesenā, bet jāapēd līdz ienākšanai Arēnā.”

Karīna Kokamegi, vērojot striktos ierobežojumus, kas, kā no viņas paustā ir pārmērīgi, savās pārdomās kļūst maigi ironiska: “Ja kādam tuvojas ģībiens un prasās cukuriņu, droši var ģībt, dakteri ir pieejami. Pie ieejām pilnas miskastes ar izmestu ēdienu, pilnām ūdens pudelēm un tie, kas nopirkuši kafiju vai jebko citu, stāv ārā līdz trauciņš tukšs.”

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās". 02.07.2023

Šodien, 2. jūlijā, notika Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kas sākās pie Brīvības pieminekļa un noslēdzās pie ...

gallery icon

Viņa uzskata, ka Dziesmu un deju svētku organizatori ir ievērojami “pārcentušies”, aizmirstot par pašu svētku dalībnieku komfortu un labsajūtu. “Šķiet, ka šogad dalībnieki, kas ir šo svētku pamats, ir pēdējie par kuru labsajūtu ir padomāts. Nu nav īsti pareizi, ka dejotājam 4 stundas ir "jāiet" tikai uz ūdeni. It kā nebiju iepriekš novērojusi, ka svētku dalībnieki būtu tā publikas daļa, kas vēlas šos svētkus kaut kā sabojāt ar savu colu, šokolādi vai sviestmaizi, bet izrādās, ka esam diezgan bīstams ļaužu pulks, kam pirms mēģinājumiem jāpārbauda somas, vai tik tur nav noslēpies kāds pīrāgs vai brokastu jogurts,” raksta Kokamegi.

Dziesmu svētki "Koru kari". 2023

Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā Dziesmu svētkos šodien, 1. jūlijā, norisinājās koru konkursa fināls "Koru kari".

gallery icon