“Visi saķēra galvu!” – Rīgas Valdorfskolas pedagogs veidu, kā tika paziņoti devītklasnieku eksāmenu rezultāti, sauc par psihoemocionālu teroru
foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Rīgas Valdorfskolas pedagogs Didzis Soste. 
Sabiedrība
2023. gada 30. jūnijā, 11:55

“Visi saķēra galvu!” - Rīgas Valdorfskolas pedagogs veidu, kā tika paziņoti devītklasnieku eksāmenu rezultāti, sauc par psihoemocionālu teroru

Jauns.lv

Psihoemocionālais terors, bērnu, vecāku un pedagogu “čakarēšanas” augstākā pilotāža – Rīgas Valdorfskolā skarbus vārdus velta tiem, kuri parūpējušies par neaizmirstamu devītās klases eksāmenu rezultātu sagaidīšanu, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”. 

“Visi saķēra galvu!” – Rīgas Valdorfskolas pedagog...

“Mēs skolā izlēmām, ka izlaidumu taisīsim pēc eksāmenu rezultātu paziņošanas. Pirmā oficiālā ziņa atnāca uz skolas e pastu, ar tiem, kas nav nokārtojuši [eksāmenu],” stāsta Rīgas Valdorfskolas pedagogs Didzis Soste. 

Taču dienu pirms izlaiduma Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments atsūtījis vairāk nekā iepriecinošu ziņu – izcelts un pasvītrots, ka tomēr visi nokārtojuši [eksāmenu], ar piebildi, ka iepriekšējā vēsts bijusi kļūdaina. 

Skolotājs Soste atzīst, ka šajā brīdī skolā iestājušās gaviles, visi bijuši eiforijā par to, ka eksāmenus tomēr izdevies nokārtot visiem Valdorfskolas devīto klašu audzēkņiem. Taču prieks nebija ilgs. Izlaiduma priekšvakarā skola saņēmusi kārtējo ziņu no eksāmenu rezultātu paziņotājiem. Proti, matemātikas eksāmenu tomēr nav nokārtojuši trīs skolēni. 

“Visi skolotāji, administrācija, vadība saķer galvu, trešais zvans vecākiem par to, ka diemžēl nekas [izlaidums] nebūs. Tas ir psihoemocionāls terors pret bērniem, vecākiem, skolotājiem. Pat tagad nav atnākusi nekāda atvainošanās par to, ka tā bija kļūdaina vēstule. Es nezinu, kādas tam būs sekas. Arī mani tas skar emocionāli, jo es esmu atbildīgs par savas klases skolēniem, tas skar arī vecākus un bērnus,” pauž pedagogs. 

Tikmēr  Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un Valsts izglītības satura centrā (VISC) notikušo sauc par “kļūdu komunikācijā”. 

Vairāk skaties TV3 sižetā: