1dienas
21stundas
40minūtes
43sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Apmeklētāju intereses dēļ pagarinās ekspozīcijas "Informācija" apskates laiku
Ekspozīcija ir sadalītā divās aktivitāšu zonās - "darbotavā" un lasītavā.
Kultūra

Apmeklētāju intereses dēļ pagarinās ekspozīcijas "Informācija" apskates laiku

Jauns.lv

Lielās apmeklētāju intereses dēļ ekspozīcijas "Informācija" Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) apskates laiks tiks pagarināts līdz 18.arpīlim.

Apmeklētāju intereses dēļ pagarinās ekspozīcijas "...

Kā informējas ekspozīcijas organizatoru pārstāve Dita Danosa, no 6. līdz 18.martam to apmeklējuši jau vairāk nekā 1800 interesentu.

Izstāde ir veltīta Latvijas grafikas dizaina dažādiem aspektiem produktos, pakalpojumos un procesos.

Ekspozīcija "Informācija" ir veltīta informācijas dizaina dažādiem aspektiem - iepakojumam un informācijai uz tā, identitātēm, grāmatu grafikai, publikāciju dizainam, navigācijas dizainam, infografikām, digitālajiem rīkiem, e-pakalpojumiem. Tajā vēstīts arī par interaktīviem un digitāliem risinājumiem tīmekļa vietnēs, platformās, vides objektos, kā arī zīmolu kampaņās un citur. "Šeit izstādīto darbu kopums ir tikai neliela daļa no izciliem Latvijas dizaineru radītiem darbiem, kurus vieno kvalitāte, atbildība, cieņa, zinātkāre un kaislība pret grafikas dizainu," uzsvēra Danosa.

Ekspozīcija ir sadalītā divās aktivitāšu zonās - "darbotavā" un lasītavā. "Darbotava" atspoguļos grafikas dizaina dažādos aspektus, digitālos rīkus un interaktīvos risinājumus. Lasītava sniegs ieskatu tajos drukātajos un elektroniskajos medijos, kas ar savu saturu vēsta un ir vēstījuši par dizaina dažādajiem aspektiem un notikumiem Latvijas ekonomiskajā un kultūras telpā šajā gadsimtā.

"Informācija" ir dizaina ekspozīciju cikla "Dizaina manifestācija" trešā izstāde. Ekspozīciju cikla īstenotāji ir starpdisciplināra komanda, kura Kultūras ministrijas izsludinātā konkursā kopā ar dizaina biroju "H2E" ieguva tiesības izstrādāt un realizēt izstāžu ekspozīciju projektus. Autoru grupā ir dizaina biroja "H2E" radītāji, spēcīgākie dizaineri un Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele, kā arī uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Danosa.

LETA/Publicitātes foto