Dailes teātrī nosvinēts sezonas noslēgums

Dailes teātrī ar nu jau tradicionālo, šoreiz konsolidētās sezonas, koncertuzvedumu “Dailes sviests” un darbinieku sumināšanu piektdien, 16. jūnijā, noslēgusies teātra ...

gallery icon
Kultūra
2023. gada 19. jūnijs, 13:26

FOTO: Dailes teātris, noslēdzot sezonu, nosauc gada aktrisi, aktieri un izrādi

Jauns.lv

Dailes teātrī ar nu jau tradicionālo, šoreiz konsolidētās sezonas, koncertuzvedumu “Dailes sviests” un darbinieku sumināšanu piektdien, 16. jūnijā, noslēgusies teātra sezona. Tuvojoties sezonas noslēgumam, tika veikta visu, teju 200, teātra darbinieku aptauja, kurā noskaidroja to izrādi un cilvēkus, kas šajā sezonā darbiniekuprāt ir bijuši īpaši izceļami.  

Par “Gada izrādi” kļuvusi režisora Mārtiņa Eihes pēcnāves komēdija “Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu”, “Gada aktrises” gods jau otro gadu pēc kārtas pasniegts Ievai Segliņai, kurai šī sezona atnesusi lieliskas lomas izrādēs “Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu” un “Lilioms”, īpaši izceļama ir galvenā, Branda, loma ideju melodrāmā “Brands”.

Ļaudis ierodas uz "Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu" pirmizrādi Dailes teātrī

Dailes teātrī svētdien pirmizrādi piedzīvoja režisora Mārtiņa Eihes iestudējums "Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu". Režisores Eihe Dailes teātrī iestudējis lugu ...

gallery icon

Nominācijas “Gada aktieris” balsojumā notikusi sīva cīņa starp Kasparu Dumburu un Kārli Arnoldu Avotu. Tikai ar vienas balss pārsvaru par labāko aktieri kolēģi iebalsojuši Kārli Arnoldu Avotu, kurš atveido lomas šīs sezonas jauniestudējumos “Farinelli un karalis”, “Brands” un “Kaukāziešu krīta aplis”.

Par teātra simpātiju izvēlēta aktrise Anete Krasovska. Īpašas darbinieku balsojuma balvas par sezonas veikumu saņēma arī skatuves montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants un teātra direktors Juris Žagars.

Teātra mīļotāji ierodas Dailes teātrī uz Viestura Kairiša jauniestudējuma "Brands" pirmizrādi

Dailes teātrī 27. janvārī uz Lielās zāles skatuves notika režisora Viestura Kairiša jauniestudējuma "Brands" pirmizrāde, kuru ieradās noskatīties daudzi sabiedrībā ...

gallery icon

Montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants saņēma arī teātra vadības atzinību par veiksmīgi ieviestiem jauniem risinājumiem viņa vadītajā nodaļā. Teātra vadības balvu par noturīgi augstu profesionalitāti saņēma uzvedumu daļas vadītājs Mārtiņš Vigups. Par veiksmīgi pārvarētajiem starptautisko viesizrāžu un sadarbību izaicinājumiem atzinību saņēma producente Ginta Tropa.

Teātra izrādes "Kaukāziešu krīta aplis" pirmizrāde Dailes teātrī

Dailes teātrī 24. martā pirmizrādi piedzīvoja iestudējums "Kaukāziešu krīta aplis", kuras pamatā ir Bertolta Brehta luga un to iestudējis gruzīnu ...

gallery icon

Šajā svētku reizē ar sirsnīgām kolēģu ovācijām tika sveikti tie dailēnieši, kas teātrī nostrādājuši jau 30 un vairāk gadus.