foto: Paula Čurkste/LETA
Kariņš vadīs Latvijas delegāciju NATO Viļņas samitā
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2023. gada 14. jūnijs, 12:07

Kariņš vadīs Latvijas delegāciju NATO Viļņas samitā

Jauns.lv/LETA

Latvijas delegāciju gaidāmajā NATO Viļņas samitā vadīs Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Premjers vadīs delegāciju, pastiprinoties Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Eiropas Savienības sadarbībai un savstarpējai koordinācijai, kā arī vadoties no nepieciešamības nodrošināt ar Latvijas dalību NATO saistīto lēmumu ciešāku un koordinētāku pieņemšanu nacionālajā līmenī.

Vairāku gadu garumā Latvijas delegāciju NATO samitos ir vadījis Valsts prezidents, savukārt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" premjers sacīja, ka turpmāk plānots, ka šādās tikšanās reizēs Latviju pārstāvēs Ministru prezidents.

NATO Viļņas samits norisināsies šā gada 11. jūlijā un 12. jūlijā. Gaidāms, ka tajā piedalīsies ap 40 delegāciju no NATO un alianses partnervalstīm. Kopumā gaidāma ap 5000 cilvēku ierašanās Lietuvā.

Samita darba kārtībā gaidāmas diskusijas par aizsardzības izdevumu palielināšanu, reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Alianse varētu izstrādāt jaunus aizsardzības plānus un stiprināt Austrumu flangu, kā arī runāt par Ukrainas iespējamo uzņemšanu NATO.