Sabiedrība
2023. gada 12. jūnijs, 11:21

Video: Iedzīvotāji vērtē jauno prezidentu

Jauns.lv

Kopš Saeimas un valdības kabinetos izspēlētā politiskā šaha turnīra, kura rezultātā ilggadīgais ārlietu ministrs tika ievēlēts par Valsts prezidentu, nerimst sarunas un diskusijas – vai Edgars Rinkēvičs būs labs prezidents?

Jauns.lv aptaujāto Rīgas iedzīvotāju un viesu domas dalās. Jānis atklāj, ka viņš par vēlēšanu rezultātu ir priecīgs: "Man šķiet, ka šis cilvēks ir savā vietā, un es tikai varu novēlēt Rinkēviča kungam stiprus nervus, izdošanos un radošumu, jo, manuprāt, radošums politikā ir ļoti, ļoti nepieciešams."

foto: Paula Čurkste/LETA
Rīgas ielās sastaptie cilvēki komentē, vai Edgars Rinkēvičs būs labs prezidents.

Pavisam citas noskaņas ieskanas Larisas balsī. Lai arī no paplašināta komentāra sieviete atsakās, tomēr nojaušams, ka sajūsmā par "situāciju" viņa nav.

Atbalstītāju pulkam pievienojas Pāvils: "Es esmu ļoti gandarīts, ka Edgaram Rinkēvičam ir izdevies iegūt šo posteni. Domāju, ka viņš ir godam to pelnījis, viņš ir gudrs un apsviedīgs."

Ilze pievienojas skeptiķu nometnei: "Nu redzēs, skatīsimies, nebūšu negatīva, bet es esmu vīlusies." Viņa uzsver, ka gribētu, lai valsts galvenajos amatos būtu pārstāvēti dažādu politisko spēku pārstāvji.

Noskaties video un uzzini, ko par jauno prezidentu domā citi mūsu sastaptie iedzīvotāji.