foto: Publicitātes
No Rīgas uz Ukrainu dosies vēl viens humānais konvojs; iekļauta arī palīdzība Kahovkas HES katastrofā cietušajiem
Sabiedrība
2023. gada 12. jūnijs, 08:15

No Rīgas uz Ukrainu dosies vēl viens humānais konvojs; iekļauta arī palīdzība Kahovkas HES katastrofā cietušajiem

Jauns.lv

Otrdien, 13. jūnijā, plkst. 12.00 no Rīgas uz Ukrainu tiks pavadīts Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" organizēts humānais konvojs. Tajā iekļauta arī palīdzība Kahovkas HES katastrofā cietušajiem. Pavadot konvoju, būs iespējams klātienē iepazīties ar tā saturu.

Konvoja gatavošana parasti ilgst vairākas nedēļas, tomēr, pateicoties daudzu partneru atsaucībai, palīdzību krievu okupantu saspridzinātās Kahovkas hidroelektrostacijas traģēdijas skartajiem izdevās savākt ļoti ātri. Hersonas apgabalam tiks sūtītas drošas specializētas glābšanas laivas, pārtikas komplekti, līdzekļi ūdens attīrīšanai, ģeneratori, dzīvnieku barība un citas lietas, kas steidzami nepieciešamas tiem, kas cietuši šausminošajā traģēdijā.

foto: Publicitātes

Konvojā iekļauti vairāki jaudīgi un droši apvidus auto kareivjiem, tostarp atmīnēšanas grupai - tie ir ukraiņu speciālisti, kuri nodarbojas ar teritoriju atmīnēšanu pretuzbrukuma vajadzībām. Bez mašīnām viņi saņems vēl arī aprīkojumu, kas nepieciešams efektīvam darbam un personāla drošībai. Palīdzība nonāks arī pie citām bruņoto spēku vienībām - droni, laivas motors, formastērps, pārtika, planšetes, instrumenti un daudz kas cits.

Konvojs ir saformēts sadarbībā ar labdarības platformu "Stopify", fondu "Ziedot.lv", uzņēmumiem "Latvijas Finieris", "West kredit", Latvijas mednieku savienību, biedrību "Tavi Draugi" un pianistu Andreju Osokinu. "Viche" pateicas ikkatram, kas ziedo, lai atbalstītu Ukrainu cīņā ar krievu iebrucējiem.

foto: Publicitātes

Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche" aicina visus pavadīt konvoju otrdien, 13. jūnijā, plkst. 12.00, Rīgā, laukumā pie Kongresu nama. Konvoju pavadīšanā piedalīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" arī iepriekš organizējusi humānos konvojus uz kara postīto Ukrainu.

Krievijas karaspēks pagājušajā nedēļā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu un appludinot plašas teritorijas tās apkārtnē.