foto: Valkas novadpētniecības muzejs
Kārtējais pašvaldības muzeja skandāls - šoreiz Valkā
Novadu ziņas
2023. gada 9. jūnijs, 13:54

Kārtējais pašvaldības muzeja skandāls - šoreiz Valkā

Jauns.lv

Vēl līdz nākamajai pirmdienai, 12. jūnijam (ieskaitot), kandidātiem ir iespējams pieteikties Valkas novada pašvaldības atkārtoti izsludinātajam konkursam uz Valkas novadpētniecības muzeja direktora amatu, vēsta laikraksts "Ziemeļlatvija".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc ilggadējās muzeja direktores Meldras Cimdiņas aiziešanas pensijā novada pašvaldība izsludinātajā konkursā  uz šo amatu pieteicās trīs pretendentes. Konkursa komisija kā piemērotāko kandidatūru šim amatam atzina valcēnieti Karmenu Lazdiņu un virzīja viņu uz domes sēdi apstiprināšanai. Jāpiebilst, ka arī muzeja darbinieku kolektīvs atbalstīja Lazdiņas kandidatūru, bet deputāti to neņēma vērā, norādot, ka tas neesot pārliecinošs arguments. Šī sēde notika laikā, kad novada pašvaldību vadīja Vents Armands Krauklis.

Balsojumā opozīcijas deputātu vairākums, kā arī neatkarīgais deputāts Vilmārs Vesingi, norādot uz pieredzes trūkumu ar muzeju saistītā darbā, nobalsoja pret Lazdiņas apstiprināšanu šajā amatā. Opozīcijas līderis un tagadējais novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Zariņš balsojumā atturējās.

Novada pašvaldības Personāla nodaļas vadītāja Arita Ārgale informē, ka pagaidām vēl nav saņemts neviens pieteikums. Lai izvērtētu pretendentu atbilstību konkursa noteikumiem, tiks izveidota konkursa komisija. Ārgale pagaidām detalizētāku informāciju nesniedza, jo šonedēļ novada pašvaldībai ir jāiztiek bez izpilddirektora. Jaunais izpilddirektors Valdis Šaicāns amata pienākumus sāks veikt no pirmdienas, 12. jūnija, bet izpilddirektora pienākumu izpildītājs Rolands Rastaks ir aizgājis atvaļinājumā.