Apskatāma mūsdienu izcilākā latviešu plenērista Alekseja Naumova personāldarbu izstāde

Šodien, 8. jūnijā, no plkst.16 līdz 18 Dārzciema ielā 64A iespējams apskatīt gleznotāja, mūsdienu izcilākā latviešu plenērista un Latvijas Mākslas ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 9. jūnijs, 10:38

FOTO: apskatāma mūsdienu izcilākā latviešu plenērista Alekseja Naumova personāldarbu izstāde

Jauns.lv

Šodien, 8. jūnijā, no plkst.16 līdz 18 Dārzciema ielā 64A iespējams apskatīt gleznotāja, mūsdienu izcilākā latviešu plenērista un Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Alekseja Naumova personāldarbu izstādi.

Izstādes atklāšanas pasākuma viesiem būs iespēja iepazīties ar dažām no gleznotāja radītajām pasaules skaistāko, krāšņāko un gleznaināko vietu ainavām, kas tapušas laika posmā no 2011. līdz 2022. gadam, kā arī ļauties gleznu ietverošo un nerimstošo krāsu priekam.

Aleksejs Naumovs izceļas ar savu darbošanos ainavas žanrā. Viņa mākslas darbu pamata ir pārliecinoši un rūpīgi izvērtēti triepieni, krāšņas krāsa un gleznojumos saskatāmo vietu būtību tveroša kompozīcija. Aleksejs Naumovs absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu profesora Induļa Zariņa vadībā un radošo aspirantūru profesora Eduarda Kalniņa meistardarbnīcā. Bijis Francijas valdības stipendiāts, studējot glezniecību Parīzē. Regulāri piedalījies izstādēs kopš 1979. gada, kā arī 2013. gadā nominēts Purvīša balvai.