Džilindžers: "Teātrī vecuma dēļ nevienu neatlaiž"
Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Džilindžers komentē aktrises Esmeraldas Ermales aiziešanu no teātra.
Sabiedrība
2017. gada 6. februāris, 15:15

Džilindžers: "Teātrī vecuma dēļ nevienu neatlaiž"

Kasjauns.lv

Komentējot neseno skandālu saistībā ar 60 gadu vecās aktrises Esmeraldas Ermales darba gaitām Dailes teātrī, tā mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers paudis, ka gadu skaits jeb "vecums" šajā teātrī nekalpo par iemeslu atlaišanai.

Skatuves māksliniece turklāt nemaz nav atlaista, kā iepriekš izskanējis medijos, bet gan viņai piedāvāts cits sadarbības modelis, proti, darbošanās ārštatā, šodien vēsta portāls La.lv.

Režisors kategoriski noraida pārmetumus, ka Ermalei palūgts aiziet viņas gadu dēļ, jo Dailes teātrī ir arī virkne gados vecāki profesionāļi: "Ir 70 un 80 gadus veci aktieri, kuri saņem pensiju un ar panākumiem piedalās izrādēs," sacījis Džilindžers.

Kā zināms, Dailes teātrī turpina darboties gan Olga Dreģe, gan Lilita Ozoliņa, gan Mirdza Martinsone, kuras ir vecākas par Ermali.

Džilindžers gan noklusē patiesos iemeslus, kāpēc Ermalei piedāvāts cits sadarbības modelis līdzšinējā vietā. Šādu informāciju izpaust liedz darba likumdošana, kā arī tā "nebūtu pašas aktrises interesēs", raksta portāls La.lv. Arī teātra direktors joprojām nekomentē lēmuma iemeslus.

Portāls Kasjauns.lv jau vēstīja, Dailes teātra aktīvajā ikdienā vieta vairs neatrodas Esmeraldai Ermalei, kuru lielākā daļa skatītāju zinā kā Baibiņu no 1973.gada kinofilmas "Pūt, vējiņi!"

„Nesniegšu viedokli! Paldies,” tie bija trīs vārdi, ko Dailes teātra direktors Andris Vītols pateica pirms telefona sarunas pārtraukšanas, taujāts – kāpēc no teātra palūgts aizie Ermalei. Patlaban viņa spēlē divās Dailes teātra izrādēs - "Ziloņa dziesma" un "Visas viņas grāmatas".

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA