"Riga Pride" policistu acīm

Valsts policija publicējudi foto par to, kā “Riga Pride” noritējis Valsts policijas “acīm”. Lai arī pasākums noritējis mierīgi, tomēr sestdien, ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 5. jūnijs, 19:30

FOTO: kā noritēja "Riga Pride" policijas "acīm"

Jauns.lv/LETA

Valsts policija publicējusi foto par to, kā “Riga Pride” noritējis Valsts policijas “acīm”. Lai arī pasākums noritējis mierīgi, tomēr sestdien, 3, jūnijā, praida gājienā Rīgā aizturēta viena persona informēja Valsts policija.

Pret aizturēto sākti divi administratīvie procesi - par nepieteiktu piketu un par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.  

foto: Valsts policija
Valsts policija, rūpējoties par "Riga Pride" dalībnieku drošību.

Uzsākti arī divi administratīvo pārkāpumu procesi par dronu nesaskaņotu izmantošanu.

Sestdie, 3. jūnijā,  praida gājiens noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem. Tajā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Gājiena dalībnieki nesa rokās plakātus ar uzrakstiem - "Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", "Valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību" un citus.

foto: Valsts policija
Valsts policija, rūpējoties par "Riga Pride" dalībnieku drošību.

Gājienu Rīgas ielās sagaidīja iedzīvotāji, kuri no savu dzīvesvietu logiem izkāruši karogus, uzgavilēja gājienam un pūta ziepju burbuļus.

Gājiens bija cilvēktiesību nedēļas "Riga Pride" jeb Rīgas praida nedēļas galvenais notikums, kura devīze bija "Mēs visi esam Latvija".

foto: Valsts policija
Valsts policija, rūpējoties par "Riga Pride" dalībnieku drošību.

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku identificēšanai.

Rīgas praids 2023. gada 3. jūnijā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku

Šodien praida gājienā Rīgā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Pasākumu vēro liels skaits Valsts un Pašvaldības policistu.

gallery icon