Sabiedrība
2023. gada 3. jūnijs, 13:30

VIDEO: Praida gājiens Rīgā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku

Jauns.lv/LETA

Šodien praida gājienā Rīgā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku.

Gājiena dalībnieki nes rokās plakātus ar uzrakstiem - "Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", "Valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību" un citi.

Rīgas praids 2023. gada 3. jūnijā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku

Šodien praida gājienā Rīgā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Pasākumu vēro liels skaits Valsts un Pašvaldības policistu.

gallery icon
265

Gājienu Rīgas ielās sagaida iedzīvotāji, kuri no savu dzīvesvietu logiem izkāruši karogus, uzgavilē gājienam un pūš ziepju burbuļus.

Pasākumu vēro liels skaits Valsts un Pašvaldības policistu.

Pie Vērmanes dārza, kur pulcējās gājiena dalībnieki, sākotnēji nebija atnākuši daudzi protestētāji.

Gājienam sākoties, protestētāji bija izretojušies gājiena maršrutā. Ar atsevišķiem protestētājiem policija veica pārrunas. Būtisku incidentu starp pretēju uzskatu paudējiem sākotnēji nebija.

Kā ziņots, šodien plkst.13 norisinās cilvēktiesību nedēļas "Riga Pride" jeb Rīgas praida nedēļas galvenais notikums - lielais gājiens "Mēs visi esam Latvija", aģentūru LETA informēja Riga Pride 2023" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku identificēšanai.