foto: LETA
Tiesai nodod lietu pret sešām personām par vērienīgu nelikumīgu cigarešu apriti un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu
Cigaretes.
112
2023. gada 21. maijs, 12:33

Tiesai nodod lietu pret sešām personām par vērienīgu nelikumīgu cigarešu apriti un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu

Jauns.lv/LETA

Prokuratūra nosūtījusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas sešas personas par vērienīgu nelikumīgu cigarešu apriti un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Personas apsūdzēta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, kas izdarīts lielā apmērā un ko izdarījusi organizēta grupa, kā arī četras no minētajām personām apsūdzētas par lielā apmērā un organizētā grupā izdarītu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Saskaņā ar apsūdzību personas savstarpēji vienojās par lomu sadali noziedzīgā nodarījuma izdarīšanai. Īstenojot organizētās grupas noziedzīgo nodomu, viens no apsūdzētajiem ieguva nezināmas izcelsmes cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes nelikumīgi uzglabātas kādā privātmājā Salaspilī un tālāk nodotas organizētās grupas dalībniekiem, kuri veica tabakas izstrādājumu realizāciju Salaspils teritorijā.

Tā nepilna mēneša laikā apsūdzētie realizēja vismaz 67 400 un savās dzīvesvietās uzglabāja 276 960 dažādu marku cigaretes bez akcīzes nodokļa markām.

Turklāt divi no apsūdzētajiem ar automašīnu pa Bauskas šoseju veda 350 000 cigaretes, slēpjot tās bagāžas nodalījumā.

Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētie radīja valstij mantisko kaitējumu ne mazāk kā 99 618 eiro.

Bez tam četras no apsūdzētajām personām, kuras noziedzīgā nodarījuma rezultātā bija ieguvušas skaidru naudu ne mazāk kā 36 260 eiro, zinot par to noziedzīgo izcelsmi, nolēma to pārvērst citā vērtībā un, izmantojot to, iegādājās kādu nekustamo īpašumu.