Stāmerienas stārķi pret mācītāju — vai "dieva kalps" metīs zemē arī otro ligzdu?
Stāmerienas stārķi uz baznīcas jumta (ekrānuzņēmums)
Novadu ziņas
2023. gada 16. maijs, 07:21

Stāmerienas stārķi pret mācītāju — vai "dieva kalps" metīs zemē arī otro ligzdu?

Jauns.lv

Pirms dažām dienām sabiedrības sašutumu izraisīja stārķu ligzdas nogrūšana no Gulbenes novada Stāmerienas Svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcas jumta. Šķiet, putni nolēmuši nepadoties "dieva kalpu" nežēlībai un sākuši iekārtot jaunu ligzdu.

"Facebook" lietotājs Ivo Briedis pirmdien novērojis, ka stārķi nav izmisumā "nolaiduši spārnus", bet ķērušies pie ligzdas atjaunošanas. Cerams, jauno ligzdu nepiemeklēs iepriekšējās liktenis.

Pagājušajā nedēļā sabiedrību pāršalca ziņa par notikušo Stāmerienā, kur pareizticīgo mācītājs no baznīcas jumta nogrūdis stārķu ligzdu, kurā, iespējams atradās izdēta ola. Sociālo tīklu lietotājus aizkustināja putnu pāris, kas sērīgs vairākas dienas pavadīja vietā, kur vēl nesen bija plānojis veidot ģimeni.

Savukārt pie publikācijas par izpostīto ligzdu latviešu režisore Māra Ķimele dalījusies ar vairākām fotogrāfijām gan pirms ligzdas nostumšanas, gan pēc tās. Kādā fotoattēlā redzama zālē gulošā izpostītā svēteļu ligzda. "Sērojošie vecāki nostāvēja uz jumta tukšās ligzdas vietā divas dienas. Baznīcas apkopēja izmisusi teica - es visu vakaru raudāju. Kādēļ viņi tā darīja!" režisore neslēpj sašutumu.