Sabiedrība
2015. gada 27. martā, 08:43

Jaunu NEPLP locekļa amata kandidātu Saeimas komisija meklēs konkursā

Jauns.lv

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jaunu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata kandidātu, līdzīgi kā citos gadījumos, meklēs konkursā, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK).

Jaunu NEPLP locekļa amata kandidātu Saeimas komisi...

Viņa gan uzsvēra, ka vispirms nepieciešams sagaidīt pašreizējā NEPLP locekļa Ginta Grūbes iesniegumu par atkāpšanos no amata.

Konkursa komisijas pienākumu pildīs Cilvēktiesību komisija, kura izvēlēto kandidātu pēc tam virzīs apstiprināšanai Saeimā. Komisija konsultēsies ar nozares biedrībām un nodibinājumiem, tostarp ar žurnālistu profesionālajām organizācijām un Latvijas Raidorganizāciju asociāciju.

Laizāne neprecizēja, kad komisijas darbs pie šī jautājuma varētu noslēgties, taču norādīja, ka tas nebūtu nedz jākavē, nedz arī ļoti jāsteidzina. Viņa uzskata, ka potenciālajiem kandidātiem ir jādod iespēja komisijā prezentēt savu redzējumu par strādāšanu šajā amatā.

Kā ziņots, NEPLP loceklis Grūbe atkāpies no amata.

Kā skaidro Grūbe, viņš saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos, tādēļ, neredzot iespējas radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem, nolēmis pārtraukt savu darbību NEPLP locekļa amatā.

BNS