foto: Shutterstock
Krievijas alkohola rūpnieks nopērk uzņēmumus Latvijā
Sabiedrība
2023. gada 11. maijs, 05:03

Krievijas alkohola rūpnieks nopērk uzņēmumus Latvijā

Jauns.lv

Krievijas lielākās alkohola kompānijas “Beluga Grupp” dibinātājs Aleksandrs Mečetins iegādājies divas Latvijas ražotnes – “Kalsnavas elevators” un “Biodegviela”, ziņo portāls kompromat.lv.

Mečetins jau 2015. gadā pārcēlās uz Latviju, viņš ir iegādājies savrupmāju Dubultos ar 5041 kvadrātmetru zemes par 8,7 miljoniem eiro. Šis darījums togad bija viens no lielākajiem nekustamo īpašumu tirgū. Galvenā prasība, izvēloties māju, bijuši vārtiņi jūras pusē, rakstīja izdevums “Tatler”.

Mečetinu ģimene Latvijā ir cietusi arī no noziedzniekiem, kas apzaga viņu māju. Garnadži nozaga pat jaunās pannas un laulātā pāra kāzās jaunās sievas Jekaterinas vecāku dāvināto “Hermès” servīzi.

Pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu Eiropas Savienība pērn aprīlī aizliedza agresorvalsts degvīna importu. Decembrī Mečetins savu daļu “Beluga Grupp” samazināja no 58 līdz 39,38% un pameta valdes priekšsēdētāja amatu.

Minētie Latvijas uzņēmumi iepriekš piederēja Vladimiram Cadovičam. Tos kopā ar parādsaistībām pret “Rietumu Banku” iegādājās Mečetina Latvijā reģistrētā firma “Noblewood Baltic”.

“Biodegviela” izcēlusies ar skandalozu darbību, 2016. gadā Valsts ieņēmumu dienests anulēja šai firmai licenci darbam ar akcīzes precēm. Paziņojumā presei bija norādīts, ka “Biodegviela” ilgu laiku nelegāli tirgojusi alkoholu.