112
2023. gada 6. maijs, 20:59

7 gadus vecās Justīnes meklēšanā iesaista helikopteru un dronus; policija aicina atturēties no pašdarbības

Jauns.lv

Valsts policija (VP) un piesaistītie dienesti turpina plašus meklēšanas pasākumus, lai atrastu Rēzeknes novada, Nautrēnu pagasta Rogovkā pazudušo septiņus gadus veco Justīni Reinikovu, portālu Jauns.lv informēja VP.

Papildu piesaistītajam Valsts robežsardzes helikopteram un Valsts policijas droniem, kas aprīkoti arī ar termokameru, tuvākos dīķus un vecās akas pārmeklēja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ūdenslīdēji.

Tāpat meklēšanas pasākumos piedalās liels brīvprātīgo skaits un, ņemot vērā, ka ir jau nokomplektētas vairākas meklētāju grupas, plašāka brīvprātīgo iesaiste šobrīd nav nepieciešama. Rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus un uzticēties profesionāļiem. Ja būs nepieciešama plašāka brīvprātīgo iesaiste, policija par to nekavējoties informēs.

Policija kopā ar kolēģiem no citām Valsts policijas struktūrvienībām, Valsts robežsardzes un piesaistītajām brīvprātīgo organizācijām un brīvprātīgajiem turpinās meklēt pazudušo Justīni arī šonakt.

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri 5. un 6. maijā redzējuši septiņus gadus veco meiteni vai var sniegt jebkādu informāciju, kas palīdzētu viņu atrast, informējot par to policiju pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 cm. Meitenei ir gaiši mati līdz pleciem. Justīnei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Valsts policija, piesaistot dienesta resursus arī no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, "K9 Sos" cilvēku meklēšanas un brīvprātīgajiem, visu nakti nepārtraukti veikuši meklēšanas pasākumus. Meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits, kā arī piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters un tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru.

Pa dienu policija koordinējusi meklēšanas darbības, tostarp brīvprātīgo iesaisti, un jau ir nokomplektētas dažas meklētāju grupas. Vienlaikus Valsts policija aicināja palīgā brīvprātīgos, pulcējoties Rēzeknes novada, Nautrēnu pagasta Rogovkas centrā, pie Nautrēnu (Rogovkas) Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcas. Tur sagaidīja policija un attiecīgi tālāk koordinēja meklēšanas pasākumus un posmus. Pa dienu brīvprātīgo atbalsts bija nepieciešams visas dienas laikā.