Sabiedrība
2023. gada 3. maijs, 13:05

FOTO: uz fronti humānajā konvojā no Rīgas ceļā dodas triecienlaivas

Jauns.lv

Trešdien, 3. maijā, plkst.12 pie Kongresu nama jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols pavadīja uz Kijivu humāno konvoju, ko organizēja Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche".

Pasākumā piedalījās arī Rīgas skolu skolēni - viņi nodeva ukraiņu kareivjiem zīmējumus ar novēlējumiem.

Šis konvojs atšķiras no iepriekšējiem ar to, ka tajā pirmo reizi iekļautas arī triecienlaivas. Tās sagādājusi labdarības iniciatīva "Stopify". Tāpat, pateicoties šim sadarbības partnerim, "Viche" uz fronti nogādās divus pikapus, uzlādes stacijas, ķiveres, austiņas, dronus, tēmekļus un daudz ko citu. Pasākuma apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar konvoja saturu.

Jaunais Ukrainas vēstnieks pie Kongresu nama pavada jauno humāno konvoju uz fronti

3. maijā pie Kongresu nama jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols pavadīja uz Kijivu humāno konvoju, ko organizējusi Latvijā dzīvojošo ...

gallery icon
54

Pateicoties uzņēmuma "Latvijas finieris" atbalstam, ap 200 Ukrainas aizstāvju saņems vasaras formas, kas uzšūtas saskaņā ar NATO standartiem katram karavīram individuāli. Viens komplekts sastāv no astoņām vienībām - flīsa jakas, virsvalka, biksēm, diviem krekliņiem, diviem pāriem pārgājienu zeķu un taktiskā apavu pāra. Tāpat vienai no Ukrainas bruņoto spēku brigādēm ir sagatavots pikaps "Mitsubishi L200". Vēl vienu apvidus automobili ir sagādājis fonds "Uzņēmēji mieram".

Ukrainai veltītais humānais konvojs no Rīgas

Ukrainai veltītais humānais konvojs no Rīgas; 2023. gada 11. martā

gallery icon
82

Uzņēmuma "Latvenergo" kolektīvs ir sagatavojis desmitiem augstas klases akumulatoru, bet biedrība "Tavi draugi" - dāvanas 37 bērniem no 126. brigādes karavīru ģimenēm, kā arī palīdzību Mātes un bērna centram Kijivas apgabalā. Tāpat konvojā būs produktu komplekti no pianista Andreja Osokina, datori, ko karavīriem ir sagādājusi konfederācija "Viche", kā arī daudzas citas nepieciešamas lietas.

Konvojs sasniegs Kijivu dažas dienas pēc izbraukšanas no Rīgas. Tur to sagaidīs Ukrainas bruņoto spēku brigāžu, Nacionālās gvardes un citu vienību pārstāvji.