“Laikmeta refleksijas: Rietumu Bankas Latvijas glezniecības kolekcijas” izstādes atklāšanas Rīgas Biržā

Rietumu Bankas kolekcijā sastopami tādu izcilu gleznotāju vārdi kā Konrāds Ubāns, Aleksandra Beļcova, Eduards Kalniņš, Rūdolfs Pinnis, Džemma Skulme, Imants ...

gallery icon
Kultūra
2023. gada 28. aprīlis, 07:54

FOTO: "Laikmeta refleksijas" izstādes atklāšana pulcē plašu pulku mākslas baudītāju

Jauns.lv

27. aprīlī Rīgas Biržā norisinājās “Laikmeta refleksijas: Rietumu Bankas Latvijas glezniecības kolekcijas” izstādes atklāšana, kas pulcēja daudzus mākslas mīļotājus, tostarp bijušo prezidentu Valdi Zatleru, mākslas kolekcionāru Jāni Zuzānu, mākslinieku Kristiānu Brekti, politiķi Juri Pūci un daudzus citus.

Rietumu Bankas kolekcijā sastopami tādu izcilu gleznotāju vārdi kā Konrāds Ubāns, Aleksandra Beļcova, Eduards Kalniņš, Rūdolfs Pinnis, Džemma Skulme, Imants Vecozols un daudzi citi, kuru ainavas, klusās dabas un sadzīves žanra darbi apskatāmi ekspozīcijā. Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt vairāk par kolekcijas saturu, izstādes projekta tapšanu un mākslinieka Kristiana Brektes veidoto scenogrāfiju, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus.

Rietumu Bankas kolekciju, kura ir vien nedaudz jaunāka par pašu banku, veido gan Eiropas un Amerikas, gan Latvijas mākslinieku darbi. Izstādei izvēlēta tieši Latvijas mākslinieku gleznu izlase no 20. gadsimta, kas atspoguļo sava laikmeta realitātes pārdzīvojumu un ir būtiska Latvijas mākslas vēstures daļa. Kolekcija, kura ierasti atrodas bankas darba telpās, uz neilgu laiku piedāvā unikālu iespēju iepazīties ar darbiem publiskajā telpā.