foto: Edija Pālens/LETA
Rīgas debesīs būs skatāms līdz šim lielākais dronu šovs Latvijā
Runā Rīga
2023. gada 26. aprīlis, 10:54

Rīgas debesīs būs skatāms līdz šim lielākais dronu šovs Latvijā

Jauns.lv

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill" laikā - 27. aprīlī plkst. 21.30 - debesīs virs "Europark" stāvvietas pie "Hanzas Perona" būs vērojams krāšņs dronu šovs. 200 droni pacelsies 100 metru augstumā, un būs redzami krietni tālāk. Tas ir pirmais šāda mēroga dronu šovs Latvijā. Šova dizainu un programmēšanu veidojis pasaulē šajā nozarē labi pazīstamais Latvijas uzņēmums "Basemotion". Te gan jāpiebilst - lai šovs notiktu, vajadzīgi labi laika apstākļi, bez nokrišņiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""TechChill" ik gadu ir centrālais tehnoloģiju un jaunuzņēmumu pasākums Rīgā jau 11 gadus. Svētkiem piestāv salūts, kas šoreiz tiek veidots, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Turklāt mums izdosies iepriecināt ne vien pasākuma apmeklētājus, bet arī rīdziniekus," saka "TechChill" vadītāja Annija Mežgaile.

Latvijas uzņēmuma "Basemotion" pirmsākumi meklējami jau 2017. gadā. "Basemotion" nodarbojas ar dronu šova dizainu, animāciju un programmēšanu, kas tālāk tiek nodots pasākuma organizatoriem, kuri sadarbībā ar dronu uzņēmumiem šovu realizē. Dronu šovs, kas notiks "TechChill" konferences laikā, tiek realizēts sadarbībā ar dronu uzņēmumiem "Light A Sky" (Lietuva) un "Astranate" (Polija).

"Basemotion" veidojis dronu šovu dizainu un programmēšanu tādiem zīmoliem un pasākumiem kā "Super Bowl", "Grammy Awards", "Pepsi", "Avatar", "Boeing", "Porsche", F1 un daudziem citiem lielāka un mazāka mēroga pasākumiem izklaides, sporta, tehnoloģiju un mākslas jomās.

"Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju pasākums "TechChill" ir tehnoloģiju un inovāciju svētki. Pasākuma organizatori kārtējo reizi ir pielikuši milzīgas pūles, lai starptautiski atgādinātu, ka Latvija ir tehnoloģiju un inovāciju valsts. Arī mēs gribam būt tie, kas ar saviem darbiem to apstiprina. Šis dronu šovs būs dāvana Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Cerēsim uz labiem laikapstātkļiem, lai šovu varam izbaudīt pilnībā," saka uzņēmuma "Basemotion" izveidotājs un vadītājs Armands Blumbergs.

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference "TechChill" šogad notiks jau 11. reizi no 26. līdz 28. aprīlim Fantadromā un Hanzas Peronā. 26. aprīlī konferenci ieskandinās bagāta bezmaksas pasākumu un meistarklašu programma, kas brīvi pieejama ikvienam interesentam.