Artuss Kaimiņš regulāri uzspļauj likumam un glauno džipu nomet, kur pagadās. FOTO
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš īpaši nepiedomā pie tā, kur drīkst un kur nedrīkst novietot automašīnu. Šoreiz būtiski bija tuvāk gaļas paviljonam.
112
2016. gada 18. novembris, 11:42

Artuss Kaimiņš regulāri uzspļauj likumam un glauno džipu nomet, kur pagadās. FOTO

Jauns.lv

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, ticis pie džipa, likumus ievērot, protams, aizmirsis un parkojas kur pagadās. Pēdējo pāris nedēļu laikā jau vismaz otro reizi politiķis un taisnības cīnītājs auto atstājis tādā vietā, kur vairums nemaz neiedomātos, ka tas ir iespējams. Šoreiz Artusam cēls mērķis – ātrāk sapirkt pārtiku.

Kā savā Feisbuka kontā stāsta “Rīgas centrāltirgus” pārstāvis Ivars Jakovels, Kaimiņš 17. novembrī devās iepirkties, iespējams, Valsts proklamēšanas gadadienas svētku galdam un, ņemot vērā, tuvumā gaļas paviljonam brīvas stāvvietas neesot bijis, tad tautas kalps izvēlējies auto novietot uz ietves, kas nav atļauts. Piedevām tādā vietā, kur stāvvieta rezervēta divām ātrās palīdzības automašīnām.

Kaimiņš ignorējis arī apsardzes darbinieku aizrādījumu, bet atbildot uz Centrāltirgus pārstāvja Ivara Jakovela uzdoto jautājumu - “Kaimiņa kungs, vai Jums nešķiet, ka šī vieta nav paredzēta auto novietošanai, bet gan rezervēta ātrajai palīdzībai?” – atbilde bija ļoti izsmeļoša: “Jā, paldies, mani apsardze jau informēja, bet es sarunāju un apsargi man atļāva!”

Zīmīgi, ka pavisam nesen žurnāls “Kas Jauns” jau vēstīja, ka Kaimiņam gadījos šo pašu “Land Rover” automašīnu atstāt arī neatļautā vietā Rīgas klusajā centrā.

Pagājušajā nedēļā pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš savu džipu Antonijas ielā bija atstājis, rupji pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus. Auto atradās daļēji uz gājēju ietves un zem zīmes” Apstāties un stāvēt” aizliegts.

Nez, kurp Artuss tā steidzies? Droši vien izpētīt kārtējās nekārtības Rīgas klusajā centrā. Zinām taču Kaimiņa dabu – ka viņš vienmēr gatavs atklāt savu politisko oponentu aizdomīgos stiķus un niķus, kaunināt citus par neizdarību un likumpārkāpumiem.

Deputātam Kaimiņam ar automašīnas atstāšanu, kur pagadās, problēmas nav pirmo reizi. Tā tas bija viņa Saeimas deputāta karjeras pirmajās stundās, kad viņš savu veco BMW markas auto, neievērojot noteikumus, bija nevērīgi novietojis pie bijušās darbavietas – Latvijas Nacionālā teātra. Toreiz tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un Kaimiņam tika uzlikts 30 eiro naudas sods.

Kaimiņam decembris ir smags mēnesis

Tuvojas decembris. Kas būs tālāk? Jo jāņem vērā, ka decembris Artusam Kaimiņam līdzšinējā dzīvē vispār bijis tāds diezgan zīmīgi skandalozs.

Tā vēl pirms kļūšanas par deputātu – 2011. gadā – viņš tika piekauts un kādu laiku staigāja ar zilumu zem acs. Kautiņš noticis pie Teātra bāra restorāna, kad Kaimiņš reibumā esot slikti uzvedies un piesējies kādai sievietei. Pats Artuss gan kādu laiku apgalvoja, ka viņš fiziski cietis, jo aizstāvējis sievieti, taču citi notikušā aculiecinieki zināja stāstīt, ka zilu aci viņš dabūjis tieši tāpēc, ka uzstājīgi nav licis mierā kādu sievieti.

Jau esot deputāta amatā, 2014. gada 13. decembrī ap pulksten 1.30 Kaimiņam sanāca nepatikšanas Rīgas 1. rokkafejnīcā. Iesaistījās pat apsardze un policija. Protams, ka Kaimiņš nebija skaidrā prātā. Kaimiņa sākotnējā versija bija tāda, ka viņš pie bāra letes pasūtījis ēdienu, kad klāt pienākuši cilvēki, kuri pauduši pozitīvu viedokli par deputāta darbu Saeimā. Kaimiņš fotografējies ar viņiem, bet tad kluba apsargs no aizmugures vai sāniem pēkšņi uzbrucis. Politiķis nogrūsts zemē ar seju pret grīdu, un viņam pārsists deguns. Un tas viss noticis tamdēļ, ka Kaimiņš bijis pret ierosinājumu 7. janvāri – pareizticīgo Ziemassvētkus – noteikt par brīvdienu.

Pēcāk gan atklājās, ka Kaimiņš bija stipri iereibis, pie bāra letes traucējis apkalpot citus klientus, ignorējis apsardzes lūgumus paiet malā, kļuvis agresīvs, atteicies atstāt kafejnīcas telpas, draudējis ar izrēķināšanos... Vēlāk, saslēgts rokudzelžos, viņš arī zīmējies ar Saeimas deputāta apliecību. Dažas dienas pēc incidenta Kaimiņš tomēr atzina, ka nav uzvedies deputāta cienīgi.

Tāpat konflikts ar likumu reģistrēts pirms gada – 2015. gada decembrī –, kad Kaimiņam tika piespriests 70 eiro naudas sods par to, ka viņš nelikumīgi savienoja savu valsts amatpersonas amatu ar aizliegtu valdes locekļa amatu SIA “Suņu būda”.


Kasjauns.lv/Foto: Ivars Jakovels, Aculiecinieka foto, Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs