foto: Publicitātes foto
"Rimi" Rīgas maratonā pirmoreiz mērīs  skrējiena dalībnieku radīto kinētisko enerģiju
Maratonisti.
Sabiedrība
2023. gada 25. aprīlis, 16:20

"Rimi" Rīgas maratonā pirmoreiz mērīs skrējiena dalībnieku radīto kinētisko enerģiju

Jauns.lv

"Rimi" Rīgas maratonā, kas norisināsies jau 6. un 7. maijā, sadarbībā ar "Elektrum" pirmoreiz tiks mērīta dalībnieku skrējiena laikā radītā kinētiskā enerģija, portālu Jauns.lv informē maratona pārstāvji.

Lielākajā līdzjušanas un enerģijas uzkrāšanas punktā, kas sadarbībā ar "Elektrum" taps pie Rīgas 2. ģimnāzijas, mūzikas un bungu rīboņas pavadīti dalībnieki šķērsos īpašu enerģijas mērjoslu, kas akumulēs dalībnieku kinētisko enerģiju, konvertēs to kilovatstundās un pirmoreiz noskaidros visu "Rimi" Rīgas maratona dalībnieku radīto enerģijas apjomu. Kopā ar "Elektrum" organizatori parūpējušies, lai enerģiskākais līdzjušanas punkts būtu baudāms arī visiem ne-skrējējiem – fanot par skrējējiem līdzjutēji varēs DJ All-viss vadībā, pasūtot spēka dziesmas sev un skrējējiem, kā arī iestiprinoties ar kafiju un uzkrājot spēkus ērtos pufos.

“Kur liela kopā sanākšana, tur daudz emociju, pozitīvi nokaitēta atmosfēra, degsme un enerģija. Bet kur liela enerģija, tur klātesošs ir "Elektrum". Priecājamies šogad pievienoties "Rimi" Rīgas maratona atbalstītāju lokam, jo tāda enerģija, kādu rada 30 000 skrējēju, ir reti sastopama. Aicinām visus līdzjutējus uz "Elektrum" līdzjušanas un enerģijas uzkrāšanas punktu pie Rīgas 2. ģimnāzijas un būt aktīviem atbalstītājiem, lai ar savu enerģiju palīdzētu maratona dalībniekiem tikt līdz finišam,” aicina AS Latvenergo komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

"Elektrum" līdzjušanas punktā par mūziku rūpēsies DJ All-viss, kurš uzklausīs arī līdzjutēju vēlmes un atskaņos viņu izvēlētās spēka un uzmundrinājuma dziesmas skrējējiem. Savukārt skrējējus aktīvi iekustinās moderators Sandis Miltovičs. "Elektrum" punktā līdzjutēji varēs nobaudīt garšīgu kafiju, uzlādēt mobilo telefonu un atpūsties ērtos pufos.

Savukārt visi dalībnieki, skrienot pāri īpašai enerģijas kolekcionēšanas mērjoslai "Elektrum" līdzjušanas punktā, vāks kinētisko enerģiju, kura vēlāk tiks pārvērsta kilovatos, aprēķinot "Rimi" Rīgas maratona dalībnieku radīto enerģiju!