foto: Valsts prezidenta kanceleja
FOTO. VIDEO: Prezidentu Levitu un Ādažu novada priekšsēdi Miķelsoni Carnikavā “taranē” drons
Valsts prezidents Egils Levits iejūtas dronu pilota specietērpā un tehnikā.
Sabiedrība
2023. gada 24. aprīlis, 05:16

FOTO. VIDEO: Prezidentu Levitu un Ādažu novada priekšsēdi Miķelsoni Carnikavā “taranē” drons

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Valsts prezidentu Egilu Levitu otrdien, 18. aprīlī, Carnikavas pamatskolā dronu pilotēšanas izglītības programmas “Robo Pilots” sacensībās “taranēja” šo sacensību uzvarētāja Elmāra Miseviča vadītais lidaparāts, kurš visnotaļ interesantā rakursā nofilmēja gan Valsts prezidentu, gan Ādažu novada domes priekšsēdētāju Karīnu Miķelsoni.

Ādažu novada mājaslapā pausts: “Paldies “RoboPilots” pilotam Elmāram Misevičam par Ādažu novada domes priekšsēdētājas Karīnas Miķelsones un Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās iemūžināšanu no drona skatpunkta!” Kā Elmāra Miseviča vadītais drons "Robo Pilots" nodarbībā Carnikavas pamatskolas multizālē filmē valsts un pašvaldības amatpersonas, skatieties video: 

Valsts prezidents ar saviem sarunbiedriem drona “uzlidojumu” uzņēma labvēlīgi un ieinteresēti. Ne tikai sekoja līdzi tā lidojumam, bet arī uzsmaidīja kamerām un aplūkoja mazo lidaparātu.

Valsts prezidents Egils Levits Carnikavā iepazīst dronu pasauli

Valsts prezidentu Egilu Levitu otrdien, 18. aprīlī, Carnikavas pamatskolā dronu pilotēšanas izglītības programmas “Robo Pilots” sacensībās “taranēja” šo sacensību uzvarētāja ...

gallery icon

Egils Levits 18. aprīlī darba vizītē devās uz biedrības “Rīgas metropole” pašvaldībām, lai pārrunātu aktuālos Rīgas valstspilsētas un pārējo Rīgas metropoles pašvaldību sadarbības jautājumus attīstības, investīciju piesaistes, mobilitātes un citās jomās. Tās laikā prezidents iepazina arī dronu pilotēšanas izglītības programmu “Robo Pilots” (jauno dronu pilotu sacensībās piedalījās ap 400 skolēnu) un apmeklēja elektronikas ražošanas uzņēmumu “Volburg”, bet vizītes noslēgumā tikās ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “Getliņi Eko” vadību un pārrunāja vides izglītības un aprites ekonomikas jautājumus.