Noskaidrotas ģimenei draudzīgākās pašvaldības

Šogad Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotajā konkursā “Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība 2022” uzvarējusi Ropažu novada pašvaldība, un pirmo reizi desmit uzņēmumi ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 20. aprīlis, 12:40

Ieskaties! Noskaidrotas ģimenei draudzīgākās pašvaldības

Jauns.lv

Šogad Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotajā konkursā “Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība 2022” uzvarējusi Ropažu novada pašvaldība, un pirmo reizi desmit uzņēmumi saņēmuši atzinību jaunā kategorijā – “Goda darba devējs”.

Konkursa “Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība” galvenais laureāts – Ropažu novada pašvaldība – ieguva naudas balvu 30 000 eiro. Kopumā konkursā šogad piedalījās ap 80% Latvijas pašvaldību, un to sniegums tika izvērtēts pēc virkni kritērijiem – atbalsta ģimenes pieaugumam, izglītības un transporta nodrošināšanas, interešu izglītības iespējām, bezmaksas ēdināšanas bērniem, pakalpojumiem ģimenēm, publiskās infrastruktūras, kā arī Latvijas iedzīvotāju vērtējuma – vairāk nekā 13 000 respondentu, kuri sniedza savu viedokli tiešsaistes balsojumā.

“Esam patiesi pagodināti par augsto novērtējumu, tas ir liels gods un liela atbildība, kā arī apliecinājums mūsu ieguldītajam darbam. Mūsu prioritātes arī šogad un ilgtermiņā ir iedzīvotājiem draudzīgas vides veidošana, līdzsvarota attīstība un pakalpojumu pieejamība visā novada teritorijā, lai ikviens saņemtu nepieciešamo,” norāda Ropažu novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Ainārs Vaičulens.

Naudas balvas 20 000 eiro apmērā saņēma arī pieci plānošanas reģionu laureāti – Kuldīgas novada, Ludzas novada, Jēkabpils novada, Siguldas novada un Madonas novada pašvaldības. Saskaņā ar konkursa nolikumu par balvā iegūto finansējumu pašvaldībā jāīsteno kāds uz ģimeņu vajadzībām vērsts projekts, noteikti ņemot vērā arī novada iedzīvotāju idejas.

Pirmo reizi atzinību “Goda darba devējs” ieguva desmit no 165 privātā un publiskā sektora pārstāvjiem, kas ir programmas “Ģimenei draudzīga darbavieta” dalībnieki – SIA “Dagmaara”, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, SIA “Circle K Business Centre”, AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Salaspils Siltums”, SIA “Reitan Convenience Latvia”, SIA “SCHWENK Latvija”, SIA “Wunder Latvia”, SIA “Lidl Latvija” un “Trelleborg Wheel Systems Liepaja” LSEZ SIA.

Laureātu apbalvošana notika pirmajā Sabiedrības integrācijas fonda rīkotajā konferencē “Veidosim ģimenei draudzīgu sabiedrību kopā!”, kas veltīta ģimeņu labbūtības veicināšanai valstī, vienuviet pulcējot valsts un pašvaldību pārstāvjus, darba devējus, jomas ekspertus, NVO pārstāvjus un visus, kuriem rūp ģimenēm draudzīgas vides veidošana. Kopā ar ekspertiem konferences laikā notika arī diskusijas par ģimenei draudzīgas sabiedrības un darba kultūras veidošanu Latvijā, darba un ģimenes dzīves līdzsvara izaicinājumiem, kā arī pašvaldības lomu ģimeniskas vides nodrošināšanā.