Lielās Talkas 2023 atklāšanas pasākums

Dzegužkalna estrādē notiek Lielās Talkas ietalkošanas pasākums un soliņu krāsošana.

gallery icon
31
Sabiedrība
2023. gada 19. aprīlis, 13:43

FOTO: gaidot Lielo talku, Dzegužkalna estrādē atklāj soliņu pindzelēšanas talku

Jauns.lv

Šodien, 19. aprīlī, Dzegužkalnā informēja par Lielās talkas norisi, kā arī kopā ar pasākuma dalībniekiem SIA “Rīgas meži” apsaimniekotajā Dzegužkalnā krāsoja soliņus, lai iesāktu darbu, kas turpināsies talkas dienā, 22. aprīlī, informēja organizatoru pārstāve Jana Kralliša.

Šogad Lielas talkas moto ir "Zaļa Latvija = Zaļa pasaule", kas ietver galveno tās fokusu šogad - Zaļo kursu, pilsonisko atbildību un iesaisti.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme uzsver, ka Lielā talka gadu no gada aug un tajā iesaistās arvien vairāk cilvēku. Talkas organizatoru mērķis bija padarīt Latviju zaļāku, sakoptāku un veselīgāku. Taču talka pārvērtās par iespaidīgu kustību, kas ieguva tik lielu atbalstu sabiedrībā, ka nešauboties tiks turpināts iesāktais. Šogad talcinieku pulks papildinājies ar 22 ārvalstu vēstniecībām, kuras šogad talkos kopā.

Pasākumā piedalīsies Lielās talkas vadītāja Jaunzeme, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece dabas aizsardzības un pašvaldību jautājumos Inga Priede, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV), Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, AS "Latvijas valsts meži" pārstāve Līga Abizāre, kolektīvs "Kokle".